15 vragen aan Thijs Fredriksen

Iedere week beantwoordt een jongere uit Horst aan de Maas de 15 vragen. Deze week is Thijs Fredriksen uit Sevenum.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Ik zou graag willen dat anderen me zien als sociaal, aardig en gezellig om mee om te gaan.

Wie kent jou het beste?
Waarschijnlijk kennen mijn ouders me het beste omdat ik alles met ze deel, zoals dat ik hier in de HALLO kom te staan of toen ik mijn stageplek moest gaan zoeken voor school.

Met welk fictief figuur zou jij je leven willen ruilen?
Met Daryl Dixon uit ‘The Walking Dead’ wil ik wel ruilen omdat hij een echte 'badass' is. Hij rijdt op een motor en is heel erg goed met een kruisboog, wat mij onmogelijk lijkt, maar hij laat het lijken alsof het niks is.

Wat is je favoriete game?
Call of Duty Warzone vind ik gaaf omdat het je alert houdt. Ook omdat het altijd spannend is en gratis waardoor vrienden die er niet net zo fanatiek mee zijn als ik, ook gemotiveerd kunnen worden om het te spelen. De variatie Modern Warfare is nog leuker naar mijn mening omdat je dan snel veel verschillende matches kan spelen en hierdoor makkelijker camo’s, een soort schilderij op je wapens, kan ontgrendelen.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

Ik zou mijn stijl als ‘basic’ omschrijven omdat ik nooit echt iets speciaals aanheb. Meestal is het gewoon een spijkerbroek met een (T-) shirt of vest. Het is nooit Levi’s of een speciaal ander merk.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat zou je jezelf voor advies meegeven?

Ik zou mezelf zeggen dat ik het allemaal kan en dat alles goed komt. Ik zou ook zeggen dat ik moet doen wat ik wil, want uiteindelijk kom ik er. Uiteindelijk heb ik alles op een rijtje en weet ik wat ik wil met mijn leven.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou heel graag op 'roadtrip' door Noord-Europa vanwege de sneeuw zodat ik kan leren snowboarden en skiën en vanwege het landschap zoals de fjorden en bergen daar. Ook omdat het verblijven in een auto en iedere dag met een uniek landschap voor de ramen wakker worden mij erg mooi lijkt.

Ben je meestal te vroeg te laat of precies op tijd?
Ik ben meestal ietsje te vroeg om te voorkomen dat ik te laat kom en daardoor een slechte of ongeïnteresseerde indruk maak. Als ik te vroeg kom, komt het over alsof ik leergierig ben en mijn best ga doen voor iets of iemand.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Mijn stage voor school bij Bakker Goedhart hier in Sevenum was een grote beslissing. Het is een erg gezellige werkomgeving waar ik me op mijn gemak voel en me gehoord voel.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Waarschijnlijk een van de Star Wars-films omdat het idee van futurisme en ruimteschepen me wel heel erg aanstaat. Het heelal een beetje als hobby ontdekken, weet je wel?

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Telekinese. Meestal ben ik te lui om op te staan en iets te pakken, dus dan kijk ik er even gefronst naar en dan heb ik het zo in mijn hand, lekker makkelijk dus.

Dag of nacht?
Sowieso de nacht. Als je dan binnen zit met alle lichten uit dan kun je de sterren zien en als je een beetje op tijd bent dan kun je hier op het Broek zelfs de zon achter de bomen onder zien gaan wat een prachtige rode hemel geeft. Echt geweldig om te zien.

Optimist, pessimist of realist?
Om heel eerlijk te zijn ligt het aan de situatie. Heb ik net een toets gehad dan ben ik best pessimistisch omdat ik er bijna altijd een slecht gevoel over heb. Met een voetbalwedstrijd ben ik meer een optimistische realist want ik hoop natuurlijk dat we gaan winnen maar hopen is iets anders dan het ook daadwerkelijk laten gebeuren.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Zonder twijfel mijn operatie bij de kaakchirurg. Het spuiten in je tandvlees et cetera allemaal erg naar en dat constante zoemen, verschrikkelijk.

Wat zou je nooit weggooien?
Waarschijnlijk één van mijn knuffels. Er zitten natuurlijk wel een hele hoop herinneringen aan en je kan er altijd een paar aan je eigen kinderen geven en zo zijn ze toch nog dichtbij.

Tekst: Teun van Zon