Mogelijk nieuw Aanjaagfonds voor ondernemers

Elf ondernemers uit de gemeente Horst aan de Maas hebben gebruik gemaakt van het Aanjaagfonds en het beschikbaar geldbedrag is op. Mogelijk komt er een nieuw Aanjaagfonds. Dat blijkt uit vragen die CDA Horst aan de Maas stelde aan het College van B&W.

De aanvragen hadden een divers karakter, zegt het college. "Zo is er medewerking verleend in de transformatie van een leegstaand winkelpand tot kantoorpand en verschillende transformaties/verbouwingen van winkels en horecapanden. Tevens zijn er bijdragen verricht voor het verfraaien van gevels van winkelpanden in drie winkelcentra", zegt wethouder Rudy Tegels in een raadsinformatiebrief namens het college.

Nieuw Aanjaagfonds
Het CDA vroeg of het klopt dat het beschikbare bedrag al is toegekend en daardoor verdere aanvragen worden afgewezen. Dat klopt volgens Tegels. "Er zijn enkele aanvragen in de wachtrij geplaatst. Niet alle projecten zijn al middels facturen volledig afgerond. Hierdoor kan het zijn dat aanvragen in de wachtrij alsnog in aanmerking komen voor beschikbaar budget." Momenteel staan er vijf aanvragen in de wachtrij, met een totaal aangevraagd bedrag van 32.500 euro. Voornemens zijn er wel een nieuw Aanjaagfonds in te stellen. "We zijn aan het onderzoeken of een Aanjaagfonds in een vergelijkbare vorm opnieuw wordt ingesteld. Daarbij gaat het met name om de financiƫle haalbaarheid in relatie tot de kwaliteitsimpuls van de centra", zegt Tegels.