PvdA wil wietfarm in Greenport Venlo

20-4-2017 door: Redactie
PvdA Horst aan de Maas pleit voor de realisatie van een wietfarm in Greenport Venlo. De lokale partij ziet met dit initiatief onder andere kansen op het gebied van logistiek, agro en toerisme.

Momenteel ligt een initiatiefvoorstel om wietteelt te gedogen bij de Eerste Kamer. De Tweede Kamer stemde 21 februari al in met dit voorstel. Wanneer de Eerste Kamer ook instemt is PvdA Horst aan de Maas van mening dat er een kans ontstaat die deze regio naar zich toe moet trekken. Zij willen Greenport Venlo dan ook als wietport op de kaart zetten. “Een initiatief dat aansluit op drie van de pijlers die we onder onze regionale economie hebben zitten: logistiek, agro en toerisme”, aldus de PvdA in een bericht op haar Facebook-pagina. Volgens fractievoorzitter Roy Bouten is het plan helemaal afhankelijk van wat straks landelijk mag. “Als wietteelt gelegaliseerd wordt, dan moet dat landelijk geregeld worden.”

De PvdA wil met het voorstel zeker geen drugsgebruik stimuleren. “We bevechten wel de hypocrisie in de verschillende discussies”, stelt de partij. “Waar we het de normaalste zaak van de wereld lijken te vinden dat jongeren met alcohol experimenteren, durven we het niet aan om bijvoorbeeld het bezit van twee xtc-pillen te legaliseren.” Bouten ziet de wietfarm dan ook niet als een doel maar als een middel. “Het doel is natuurlijk het drugsprobleem aanpakken.” Omdenken, noemt de PvdA dat in haar bericht op Facebook. “Als overheid moet je meebewegen met de samenleving. Op deze manier voorkom je dat je dingen verbiedt, maar vergeet te handhaven.” De PvdA is ook van mening dat gereguleerde wietteelt een kans voor de agrarische sector is, omdat het een minder seizoengevoelig product is en het op grote schaal verbouwen van wiet nieuwe langdurige banen creëert.

Hoe deze wietfarm er precies uit moet komen te zien en welke ­partijen er bij betrokken moeten zijn is nog niet duidelijk. Eerst wordt de beslissing van de Eerste Kamer ­afgewacht. Bouten: “Het idee is er nu uit en we zien wel wat voor reacties er gaan komen.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie