Hier zal maar eens iemand iets aanrichten

21-9-2017 door: Redactie
Verschillende steden en evenementen zijn de afgelopen maanden opgeschrikt door terroristische aanslagen. Reden voor sommige mensen om bepaalde steden te mijden, uit angst voor mogelijke aanslagen. Het merendeel van de inwoners van Horst aan de Maas, 42 procent, zegt zich zorgen te maken over een terroristische aanslag. Dat blijkt uit onderzoek van TipHorstaandeMaas.nl

Met wat recent in Londen gebeurde nog vers in het geheugen, is de angst voor een terroristische aanslag weer toegenomen. Ook in Horst aan de Maas. “Ik maak me daar zeker zorgen over”, zegt iemand. “Ik heb de Nijmeegse 4daagse gelopen en als je dan op vrijdagmiddag kijkt hoeveel mensen er op de been zijn, grijpt mij de angst toch wel naar de keel. Hier zal maar eens iemand iets aanrichten.” Een ander voegt toe: “Ik denk dat het bijna onvermijdelijk is. Alleen de vraag is: waar? Ik denk dat in kleinere gemeentes zoals de onze het risico toch minder is.”

Ondanks dat we toch wat meer op onze hoede zijn, weerhoudt dat ruim de helft van de inwoners niet om op vakantie te gaan naar grote Europese steden. “Als je je leven door angst laat regeren, kun je nergens meer naartoe”, vindt deze persoon. “We moeten ons niet laten weerhouden om toch de mooie plekken te bezoeken”, zegt een ander. Een derde geeft toe toch wel wat meer aarzelingen te hebben bij een bezoekje aan bijvoorbeeld Londen. “Het is niet meer zo vanzelfsprekend als jaren geleden.”

Ook grote evenementen blijken doelwit te zijn van aanslagen, zoals het concert van Ariana Grande in Manchester. Dat betekent echter niet dat we daardoor maar thuis op naar een concert de tv gaan kijken. “We moeten toch blijven gaan en laten zien dat we niet bang (willen) zijn”, vindt deze inwoner.

TipHorstaandeMaas is een samenwerkings­verband tussen HALLO Horst aan de Maas en TopOnderzoek. Voor meer resultaten of aanmelden voor de volgende enquête, kijk op www.tiphorstaandemaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie