Acceptgiro's betaal ik via internet

13-4-2017 door: Redactie
Betalen met de pinpas heeft steeds meer de voorkeur, ook in Horst aan de Maas. Daar geeft 61 procent van de inwoners aan het merendeel van zijn aankopen met de pin te betalen. De papieren acceptgiro wordt praktisch niet meer gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van TipHorstaandeMaas.nl

Hoewel de afgelopen jaren in diverse kernen de pinautomaten zijn verdwenen, zegt driekwart van de inwoners nog in zijn eigen woonplaats contant geld te kunnen pinnen. Iets meer dan 20 procent moet het tot zijn ergernis echter zonder doen. “Dit is niet fijn, wij als ouderen willen dit graag zelf doen, vooral nu de mensen langer thuis op hun plek moeten blijven wonen”, zegt deze persoon. “Dus een pinautomaat zou geen luxe zijn in ons dorp.” Deze inwoner van Broekhuizen beaamt dat: “Vanuit Broekhuizen is de pinautomaat in Lottum meestal uit de richting, alternatief is Meerlo, ook niet in de buurt. Ik mis de automaat in Broekhuizenvorst of Swolgen.”

Voor ruim 60 procent van de mensen lijkt dit echter niet zo’n probleem te vormen. Zij betalen toch bijna al hun aankopen in de winkel met de pinpas. “Ik pin bijna alles, zowel grote als kleine bedragen”, meldt iemand, “net zo makkelijk.” “Het is ideaal en zeer zeker veiliger voor de verkoper”, voegt een ander toe. Sommigen vinden het echter wel fijn om ook nog wat contant geld op zak te hebben, om kleine bedragen mee te betalen zoals de overtocht met de veerpont.

De papieren acceptgiro raakt steeds meer in ongebruik. Volgens De Nederlandsche Bank verdwijnt de acceptgiro in 2019. Meer dan 75 ­procent van de mensen in Horst aan de Maas zegt er geen gebruik meer van te maken. Als we er een ontvangen dan betalen we deze digitaal via internetbankieren.

TipHorstaandeMaas is een samenwerkings­verband tussen HALLO Horst aan de Maas en TopOnderzoek. Voor meer resultaten of aanmelden voor de volgende enquête, kijk op www.tiphorstaandemaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie