Teams halen finish Dakar Rally

3-3-2015 door: Redactie
De teams Geld voor Gambia en Horst Dakar, beide uit Horst, begonnen 7 februari aan het avontuur van hun leven. Met een auto die maximaal 500 euro mocht kosten, reden zij afgelopen maand de Amsterdam-Dakar Challenge. Op 25 februari haalden zij de eindstreep in Dakar.
maskTop
Teams halen finish Dakar Rally
maskBottom

Aangekomen in Dakar moeten de deelnemers hun auto verkopen voor het goede doel. Team Geld voor Gambia, bestaande uit Bart Martens en Herbert Coenders (zie foto), deden mee aan de race voor het goede doel Floortje voor Moortje en zusterfoundation Neneh Mariana In Brufut, die zich onder andere inzetten voor de bouw van een schooltje in Gambia. Na de race verkochten zij hun auto in Gambia op een veiling en haalden hier 2.800 euro mee op voor hun goede doel.

Martens: “De race is heel goed verlopen. We hebben vaak door het binnenland gereden en hebben veel verschillende dingen gezien. Zo hebben we ons vastgereden in de sneeuw in het atlasgebergte bij Marokko, maar ook in het zand van het strand in Senegal. We hebben kou geleden in een tent, veel verschillende culturen gezien, maar ook veel armoede. In totaal hebben we maar liefst 28 grens- en politiecontroles gehad.”

Team Horst Dakar, bestaande uit Louis van den Munckhof, Hans Swinkels en Peter Smedts, reden ook mee met de Dakar Rally. Zij verkochten hun auto voor 1945 euro, en dit geld gaat naar stichting Hand to Hand. Dit project realiseert een afdeling metaalbewerking op een school voor kansarme jongeren in Gambia. In totaal bracht de autoveiling van alle deelnemende teams meer dan 50.000 euro op voor het goede doel.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie