Steeds meer minderjarigen halen rijbewijs

31-8-2017 door: Redactie
Het aantal minderjarigen met een rijbewijs neemt sinds de invoering van het experiment 2toDrive, waarbij jongeren hun rijbewijs al op hun 17e mogen halen, toe. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen. Ook in Horst aan de Maas is deze stijgende lijn te zien.

Van het experiment 2toDrive wordt door jongeren duidelijk gebruik gemaakt. Bijna 204.000 17-jarigen deden in 2016 rijexamen, waarvan ruim 47.000 het roze pasje ook daadwerkelijk haalde voor de achttiende verjaardag. Dit komt neer op een slagingspercentage van 24 procent. In de gemeente Horst aan de Maas lag dit percentage in 2016 zelfs nog wat hoger. 36 procent van de 17-jarigen die op gingen voor het rijexamen, behaalde het roze pasje al voordat ze 18 jaar oud werden. Dit percentage betekent in absolute cijfers dat 203 zeventienjarigen in Horst aan de Maas in 2016 het rijbewijs haalden.

Het experiment 2toDrive houdt in dat jongeren al rijlessen kunnen volgen als ze 16,5 jaar oud zijn. Examen kunnen ze doen vanaf hun 17e. Totdat ze 18 jaar zijn, kunnen ze vervolgens na het behalen van het rijbewijs onder begeleiding rijervaring opdoen. Vanaf hun 18e mogen ze zelfstandig rijden. Na de proefperiode van het experiment, die eindigt op 1 november van dit jaar, wordt 2toDrive definitief doorgevoerd.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie