Onafhankelijke voorzitter voor Afslag 10

14-12-2016 door: Redactie
Er moet een zo onafhankelijk mogelijke voorzitter komen voor de stuurgroep van Afslag 10 in Horst. Dat stelde wethouder Bob Vostermans tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad van Horst aan de Maas op woensdagavond 7 december. Op dit moment is Vostermans zowel voorzitter van de stuurgroep als verantwoordelijk wethouder voor het project.
maskTop
Onafhankelijke voorzitter voor Afslag 10
maskBottom

Tijdens de commissievergadering werden vragen gesteld over de dubbelrol van wethouder Vostermans. Als voorzitter van de stuurgroep maakt hij plannen voor het project, die hij als wethouder mogelijk kan financieren. Essentie maakt zich zorgen over deze verhouding tussen die twee rollen van Vostermans. “Is het niet beter om een andere portefeuillehouder te kiezen voor de te ontwikkelen sportzone zo lang de wethouder ook voorzitter van de stuurgroep is?”, vroeg Eric Beurskens zich bijvoorbeeld af.

Vostermans geeft aan zich ervan bewust te zijn dat het misschien niet handig is dat hij ook onderdeel is van de stuurgroep voor welke hij als wethouder 75.000 euro beschikbaar wil stellen. Er wordt daarom zo snel mogelijk een andere, onafhankelijke voorzitter gezocht. “Maar ik houd me bij het project bezig met de zogenaamde softwarekant, de samenwerkingsinitiatieven. We gaan ons niet binden aan bijvoorbeeld de infrastructuur of de ruimtelijke ordening, oftewel de hardware. We willen als gemeente geen andere positie dan normaal hebben. We kunnen dus wel de samenwerkingen proberen faciliteren, maar gaan niet zonder meer meewerken aan de hardware”, aldus Vostermans.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie