Bankieren met hulp van anderen

20-4-2017 Advertorial
Vindt u het lastig om uw bankzaken helemaal alleen te regelen? U kunt uw bankzaken (voor een deel) uit handen geven. Vaak is bankieren met hulp van iemand anders een prima oplossing. Mijn collega’s en ik adviseren u graag over de mogelijkheden. En we betrekken hierbij ook uw partner, familielid of iemand anders die u erbij kan helpen. Ook geven we informatie en advies over het voorkomen van misbruik door anderen.

Volmacht
Wilt u uw bankzaken (deels) uit handen geven? Dan regelt u dit met een volmacht. Hiermee geeft u iemand het recht om namens u te handelen. Het is verstandig om alleen een volmacht te geven aan iemand die u goed kent. Iemand in uw omgeving die u vertrouwt. Bijvoorbeeld uw partner of een familielid. Voor bankzaken kunnen wij u helpen met een volmacht. Wilt u ook andere zaken goed regelen? Dan kan een notaris u helpen bij het opstellen van een notariële volmacht.

Levenstestament
Een levenstestament geeft duidelijkheid op het moment dat u uw eigen zaken niet meer kunt regelen. Het is een combinatie van een notariële volmacht en een overzicht van persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld op het gebied van geldzaken. In een levenstestament bepaalt u wie er namens u beslissingen neemt als u dat niet meer kunt. Bijvoorbeeld als u dement bent. Vraag een notaris om meer advies.

Zakgeldrekening
Merkt u dat u of uw partner wel eens vergeet wanneer en waarvoor geld is betaald? Of doet u of uw partner wel eens onbewust vreemde aankopen of schenkingen? Dat kan het gevolg zijn van beginnende dementie. In plaats van het blokkeren van alle rekeningen, kan een aparte zakgeldrekening een goede oplossing zijn. Op deze bankrekening kan een bepaald bedrag gestort worden. De eigenaar van de zakgeldrekening kan zo zelfstandig geld uitgeven. Maar niet méér dan het bedrag op de rekening. En de risico’s van onbedoelde uitgaven worden beperkt.

Neem contact op
Overweegt u om uw bankzaken door iemand anders laten regelen? Kijk dan op rabobank.nl/samenbankieren. Daar vindt u veel nuttige informatie en tevens de Brochure ‘Samen Bankieren’. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen. We zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor uw dagelijkse bankzaken; via telefonie, chat en social media. Wij helpen u graag verder.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie