Vakantietip: De mooie natuur van Noorwegen

25-8-2016 door: Redactie
Ine Schriever komt graag in Noorwegen. Misschien niet een echt voor de hand liggend vakantieland, maar wel echt een aanrader, zegt ze.
maskTop
Vakantietip: De mooie natuur van Noorwegen
maskBottom

“Al vele jaren ben ik in het zuiden van Noorwegen te vinden wanneer de mannen thuis carnaval vieren. Mijn zus woont in de heuvels, zo’n 30 kilometer boven Kristiansand. We wandelen er veel en als het weer het toelaat, want het is er immers winter, bezoeken we diverse plaatsen en bezienswaardigheden.”

Nabij Kristiansand kun je volgens Ine eindeloos wandelen in de overweldigende natuur met heuvels, bos, meren, riviertjes, rotsen en natuurlijk de zee en de prachtige luchten. Kristiansand is beroemd om zijn witte huisjes uit de zeventiende eeuw. Ook heeft de stad een museum met traditionele kunst uit de omgeving en biedt het ruimte voor moderne kunst.

“Een echte aanrader is ook het stadje Grimstad, gelegen ten oosten van Kristiansand. In Grimstad zelf zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Je krijgt zo een indruk van het mooie, oude vissersplaatsje waar onder andere Ibsen (Noors toneelschrijver en dichter, red.) een tijdlang heeft gewoond. Er is ook een Ibsencafé in een eeuwenoud pand en een Ibsenmuseum. Daarnaast kun je tijdens de wandeling de natuur ervaren met uitzichten over de stad, de rotsachtige kust en de zee”, vertelt Ine.

Ten westen van Kristiansand ligt op de meest zuidelijke punt Lindesnes met zijn vuurtoren. Van hieruit heb je schitterende uitzichten. “Wanneer je er naar toe rijdt moet je niet vergeten het vissersplaatsje Mandal aan te doen. En zo kan ik nog een poosje doorgaan. Een echte aanrader dus, met de tip er in het voorjaar naar toe te gaan omdat dit voor een bezoek wel de mooiste periode is.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie