Merlinpop: Bier drinken en ouwehoeren

21-4-2014 door: Redactie
Eerste paasdag betekent in Meerlo al meer dan vijfentwintig jaar dat Merlinpop wordt gehouden. Het eendaags festival, georganiseerd door OJC Merlin, trekt vele bezoekers uit Horst en de Maas en daarbuiten die van de gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer komen genieten. “Gewoon een gezellig feestje”, aldus de organisatie.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Het festival in Meerlo aan de Peschweg trekt ieder jaar weer veel publiek. Zowel buiten bij de nieuwe dj-tent, waar DJ Styn uit Horst plaatjes draait, als binnen waar de Portugese experimentele band PAUS haar snoeiharde klanken laat horen, staat het in het begin van deze zondagavond al vol met enthousiaste bezoekers. De gemiddelde leeftijd ligt misschien iets lager bij de dj-tent dan binnen, maar dat is precies waarop de organisatie gedoeld heeft bij het opzetten van dit nieuwe podium. Patrick Cox en Koen Voesten van het bestuur van OJC Merlin: “Sinds een aantal jaar komt er steeds meer jeugd op het festival af, dus daar wilden we op inspelen. We merken meteen al dat iedereen nu veel meer buiten blijft hangen bij de dj-tent. Vroeger stond iedereen juist altijd binnen.”

Zoals altijd staan er verschillende bands en dj’s op het programma van Merlinpop. Patrick: “We beginnen de middag meestal met wat lokale of onbekendere bands. Dit jaar trapt bijvoorbeeld Once Again af, een punkrockband uit America. Naarmate de avond vordert, komen er steeds bekendere bands op het podium.” De bands en dj’s vormen een belangrijk gedeelte van de avond, maar volgens de organisatie is dat niet het belangrijkste van Merlinpop. “Bezoekers komen natuurlijk ook voor de muziek, maar Merlinpop staat vooral bekend om de goede sfeer. Bier drinken en ouwehoeren met goede muziek erbij, daarvoor komen mensen hier naartoe.”

Het publiek van Merlinpop kan dat alleen maar beamen. Sas Kemmelings uit Wanssum staat samen met zijn vrienden binnen aan een hangtafel. “Ik hoor denk ik bij de oude garde van de bezoekers en Merlinpop is dan ook net een reünie voor mij. Ik kom hier al vijfentwintig jaar en ieder jaar zie ik weer allemaal oude bekenden terug. Daarbij is het ook gewoon een leuk feestje met een gemoedelijke sfeer.” Ook de 21-jarige Lennart Huijs uit Broekhuizen is te spreken over het festival. “De sfeer is hier altijd heel vriendschappelijk. Vaak bemoeien dorpen zich vooral met hun eigen doen en laten, maar op Merlinpop maakt dat allemaal niet zoveel uit. Alle dorpen genieten hier samen in één tent van de muziek.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie