Kinderopvang ’t Nest en ­gymnastiekvereniging Hose

14-1-2016 door: Redactie
Kinderopvang ’t Nest en gymvereniging Hosema hebben de handen ineen geslagen om het beweegdiploma aan te bieden aan alle peuters en kleuters van de gemeente Horst aan de Maas. Deze week start de samenwerking met een pilot op de locaties van kinderopvang ’t Nest in Grubbenvorst.

Het beweegdiploma is ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie om bij kinderen in de leeftijd van 2 – 6 jaar de motorische ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. In deze leeftijdsgroep zijn de hersenen het meest gevoelig om de motorische vaardigheden te kunnen ontwikkelen. De ambitie van de KNGU is dat ieder kind in Nederland zijn beweegdiploma’s behaald zoals dit ook gebruikelijk is voor de zwemdiploma’s.

Kinderopvang ’t Nest, in samenwerking met gymnastiekvereniging Hosema start deze week met een pilot in Grubbenvorst. In totaal gaan 26 peuters binnen het peuterprogramma van Puk en Muk en dagopvang De Eksters aan de slag om het Beweegdiploma te behalen. De peuters van deze locaties gaan samen met de medewerkers van de groep gymmen onder leiding van een trainster van Hosema. Dit doen ze tien keer. Daarnaast zullen ze vijfmaal, tijdens het regulier lesaanbod van Hosema, een peutergymles bezoeken samen met een begeleider. Als afsluiting ontvangen ze het beweegdiploma.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie