'Ik wil je zien dansen'

2-8-2014 door: Redactie
Rozendorp Lottum stond in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 augustus in het teken van het jaarlijks terugkerende Beatz & Bandz Summerfestival. “De afwisseling van bands en dj’s trekt mij wel”, aldus een van de bezoekers.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Bij aanvang van het festival miezert het. De toegestroomde menigte verzamelt zich in de tent van de Bandz stage, waar Imke van Deelen met haar nieuwe band Im And The People een optreden weggeeft. Het publiek knikt tevreden mee op het ritme van de akoestische set. Er worden een paar foto’s gemaakt en na afloop van de nummers klinkt telkens luid applaus. Wanneer Imke iemand uit het publiek naar voren roept – “ik wil je zien dansen” – snelt hij al gauw naar de bar voor een paar koude biertjes. Naast het bandpodium is er ook een groots opgezette Beatz stage op het terrein te vinden. Hier zullen dj’s als Joey Dale en Tom & Jame er later op de avond een dansbaar feestje van maken. Wie een moment rust wil inbouwen kan terecht in de nagebouwde huiskamer en wegzakken in een van de aanwezige banken.

Rita van Deelen uit Lottum deint rustig mee op de muziek van Im And The People. Ze geeft aan het festival tot nu toe heel leuk te vinden. “Ik ben de moeder van de zangeres”, vertelt ze glunderend. “Het is nu de eerste keer dat de band met z’n vieren optreedt. En aangezien Imke in Amsterdam woont, hebben ze niet zo vaak kunnen oefenen. Er heerste dus wel wat gezonde spanning.” Gedurende het optreden breekt het zonnetje door. Langzaam maar zeker stromen de gasten binnen. Ook Nicole Heinemans uit Lottum vermaakt zich prima. “Ik vind het heel leuk hier, maar ik ben ook wel bevooroordeeld. Vrienden van mij treden nu op”, vertelt ze. Het is niet de eerste keer dat Nicole het festival bezoekt. “De afwisseling van bands en dj’s trekt mij wel. En er zijn natuurlijk veel bekenden.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie