Ik weet al op wie ik ga stemmen

19-12-2013 door: Redactie
De eerste tekenen van de gemeenteraadsverkiezingen die over ruim drie maanden plaatsvinden, beginnen hier en daar de kop op te steken. Politieke partijen brengen hun campagneteams in stelling en presenteren hun kandidaten en programma. Er blijkt voor hen nog heel wat te halen. Ruim een derde van de inwoners van Horst aan de Maas is zwevende kiezer. Dat blijkt uit onderzoek van TipHorstaandeMaas.nl

“Het is altijd heel duidelijk geweest op welke partij ik stemde, maar ik ben nu nog zoekende wat het beste zal zijn.” De reactie van één van de inwoners toont een beeld dat regelmatig terugkomt in de reacties van het onderzoek. Vele inwoners van Horst aan de Maas zijn nog zoekende voor wat betreft hun politieke keuze. Hier is dan ook ruimte voor de partijen om stemmen voor zich te winnen.

Veel mensen laten weten dat ze de komende periode af gaan wachten en dat de campagne hun keuze dus kan beïnvloeden. Zoals een inwoner die zegt: “Eerst eens kijken wat ze bieden voor de komende tijd.” Ook anderen kijken bijvoorbeeld naar partijprogramma’s en politieke beloften. Daarnaast hoopt een aantal inwoners in gesprek te kunnen gaan met politici of met behulp van een debat of stemwijzer zijn keuze te kunnen bepalen.

Wat opvalt echter, is dat 66 procent van de inwoners van Horst aan de Maas aangeeft niet precies te weten waar de verschillen tussen de politieke partijen zitten. Velen gaan ervan uit dat de verschillen zitten in de beginselen van de partijen. “De grondgedachte van elke partij speelt ook lokaal een rol.” “Voor de verkiezingen lijken het grote verschillen, na de verkiezingen zijn die ineens niet meer zo groot”, vindt één stemmer. Toch gaan veel stemmers ervan uit dat de standpunten omtrent lokale problemen de verschillen duidelijk zullen gaan maken. Daarnaast geeft één stemmer aan te vinden dat er teveel partijen in Horst aan de Maas zijn.

Voor meer resultaten of aanmelden voor de volgende enquête, kijk op
www.tiphorstaandemaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie