Huis van de Wijk: een tweede huis

7-9-2017 door: Redactie
Het Huis van de Wijk in Horst opende op donderdag 31 augustus de deuren naar haar terras. Het terras, dat twee weken geleden gerealiseerd werd, biedt de bezoekers de mogelijkheid om met mooi weer buiten te genieten van gezelligheid.
maskTop
Huis van de Wijk: een tweede huis
maskBottom

Het terras is gerealiseerd door CLUB 63, bestaande uit Paul Coppus, Piet Berden, Willem Faassen en Jan Brouwer. “Het terras is gemaakt voor de gemeenschap door de gemeenschap. Zo hebben we de gemeente gevraagd of er misschien banken en tafels in verschillende dorpen waren die niet gebruikt werden en of we deze zouden mogen gebruiken voor dit doeleinde”, aldus Willem Faassen. “We hebben nu een bank en een tafel gedoneerd gekregen van de gemeente. We hebben zelf het gat gegraven waar we 4 kuub geel zand dat ook door de gemeente werd gesponsord in hebben gegooid. Hierop is nieuwe betegeling aangebracht. De tegels zijn beschikbaar gesteld door Albert Vermeulen, de zoon van mevrouw Vermeulen. Mede omdat zij heeft geholpen met het leggen van contact, hebben we haar gevraagd of zij het terras wilde openen.”

Het Huis van de Wijk vervult, volgens CLUB 63, een grote rol in het verbinden van jong en oud. “Het buurthuis is een plek waar mensen aan hun isolement kunnen ontsnappen. Hier hangt een gemoedelijke sfeer, het is erg toegankelijk en huiselijk”, vertelt Paul Coppus. “Het is een plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan”, vult mevrouw Vermeulen (82) uit Horst aan. Zij is iedere ochtend te vinden in het Huis van de Wijk.
“Ik kan ook thuis in mijn eentje zitten en koffie drinken. Ik heb een hondje, maar dat zegt natuurlijk niets terug. Het is daarom veel gezelliger om naar het Huis van de Wijk te gaan. Het is om de hoek en hier zijn mijn vrienden.”

“Het doel van het terras en het Huis van de Wijk is onder andere om de kloof tussen jongen en oud kleiner te maken. Daarom worden er op dinsdagavond activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Soms hebben we spelletjesmiddagen, andere keren hebben we een speurtocht of juist iets educatiefs, zoals een techniek avond waarop we oude radio’s uit elkaar draaien”, vertelt Willem Faassen. “Voor eenzame ouderen worden er ook voor senioren onderling activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld de kookgroep, die hebben de pruimentaarten met amandelschaafsel voor de opening gebakken.” Voor Truus Bouten (63) uit Horst, vrijwilliger bij het Huis van de Wijk, is het doel bereikt. “Hier is het altijd ontzettend gezellig. Het is zo fijn om klaar te kunnen staan voor anderen en het is veel beter dan in je eentje thuis zitten. Het Huis van de Wijk is niet zomaar een buurthuis. Het is een tweede huis waar iedereen welkom is en dat is nu een huis met een terras.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie