Genomineerde sportgala: Aniek Poels

1-3-2012 door: Redactie
Amazone Aniek Poels uit Swolgen heeft zichzelf de afgelopen jaren op de kaart van de paardensportwereld gezet. Zij won meerdere belangrijke prijzen op nationale en internationale springconcoursen. De 25-jarige springruiter is genomineerd voor de categorie Sporter van het Jaar tijdens het Sportgala Horst aan de Maas.
maskTop
Genomineerde sportgala: Aniek Poels
maskBottom

“Ik vind het leuk dat ik genomineerd ben”, reageert Aniek Poels vanuit Spanje. “Het is toch een pluimpje op je werk.” De Swolgense amazone zat al op jonge leeftijd in het zadel. “Ik begon met ponyrijden toen ik zeven jaar was. Ik waagde toen al af en toe een sprongetje. Een jaar later reed ik mijn eerste concours.” In de daarop volgende zeventien jaar nam de loopbaan van Aniek een enorme vlucht. “Met als voorlopige hoogtepunten het winnen van de landentitel tijdens het CSIO in Lissabon in 2010 en het winnen van de Grote Prijs van Hengelo in 2011. Maar ik heb nog heel veel plannen. Zo wil ik graag op internationaal niveau blijven presteren en onder meer een keer het Europees Kampioenschap rijden.” Voor iedere grote sporter geldt dat de prestaties niet uit de lucht komen vallen. “Voor mij is het belangrijk dat er een goed team op stal staat, dat mij in alles steunt. Het meeste heb ik echter te danken aan mijn vader Ger Poels. Hij is degene die altijd achter mij staat.”

Op de vraag wat Aniek gaat doen als zij de prijs voor beste sporter wint, antwoordt zij: “Dan vier ik hier in Spanje een feestje.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie