Nog geen geld voor plan ít GasthoÍs

29-12-2016 door: Redactie
De gemeenteraad staat achter de plannen voor een nieuw GasthoÍs in Horst. Ondanks dat zij haar goedkeuring aan het plan geeft, wil zij wel dat wethouder Ger van Rensch eerst een gedetailleerder voorstel laat zien, voordat zij ook de benodigde 12,5 miljoen euro goedkeurt. Dat werd duidelijk tijdens de raadsvergadering van woensdag 21 december.
maskTop
Nog geen geld voor plan ít GasthoÍs
maskBottom

“Een stap in de juiste richting”, noemt wethouder Ger van Rensch het besluit van de gemeenteraad. Ondanks dat hij nog geen groen licht krijgt om het voorgestelde bedrag vrij te maken voor de revitalisering van ’t Gasthoês, is hij blij met de ruimte die hij krijgt van de raad. “Ik ben trots dat ik wethouder van Horst aan de Maas mag zijn op dit moment. We gaan grote stappen zetten, zodat het bloed kan gaan stromen voor dit project.”

Tijdens de raadsvergadering geven alle partijen aan achter het plan van de wethouder te staan. Maar termen als ‘mitsen en maren’, ‘nog niet helemaal af’ en ‘haken en ogen’ vallen veelvuldig. De steun voor het plan is er duidelijk, maar eerst willen de partijen graag een tussenstap zien in de vorm van een beter uitgewerkt plan. “We kunnen niet volmondig ‘ja’ zeggen tegen dit plan. Het is niet uitgewerkt en er zijn nog te weinig zekerheden. Daarom willen we onze kaders nogmaals onder de aandacht brengen. Wel staan we natuurlijk volledig achter het uiteindelijke doel van het plan, een nieuw bruisend Gasthoês”, stelt fractievoorzitter Jos Gubbels van D66.

De raad draagt de wethouder daarom op in de uitgewerkte versie van het plan onder andere goed te kijken naar de duurzaamheid van het pand, asbestonderzoek en naar de bestemmingen van zogenaamde ‘achtergebleven panden’, panden van verenigingen of instanties die zich in de toekomst in ’t Gasthoês gaan vestigen. Ook wil de raad dat het college zich nog eens buigt over de multifunctionaliteit van het gebouw. Daarnaast is er nog geen volledige zekerheid dat de provincie de beloofde subsidie van 5 miljoen euro kan verstrekken. Totdat hier meer duidelijkheid over is, wil zij niet besluiten over de financiering.

Wethouder Van Rensch verwacht rond mei met een definitief ontwerpplan voor de revitalisering van ’t Gasthoês te komen. “Dat ligt nog steeds in lijn met de oorspronkelijke planning.” De gemeenteraad buigt zich daarna opnieuw over de vraag of zij 12,5 miljoen euro voor de verbouwing beschikbaar wil stellen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie