Bands als kapstok voor gastartiesten

21-9-2017 door: Redactie
Vrienden van Mèrthal Live beleeft zaterdag 23 september zijn vierde editie in de Mèrthal in Horst. Met Pigtail, Jeopardy en The Sparks staan bekende namen op het podium. Optredens van gastartiesten maken de avond compleet.
maskTop
Bands als kapstok voor gastartiesten
maskBottom

Het evenement wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door een organisatie bestaande uit een groep van acht, met onder anderen muzikanten en horecamensen. Loe Verheijen is een van de organisatoren. Hij is blij met de spreiding die in het programma van dit jaar zit. “We hebben Pigtail, classic rock die leuk is voor jongere gasten. Daarnaast staat Jeopardy op het programma, dat is wat meer voor mijn leeftijd, rond de 40 jaar. En we hebben Sparks, poprock uit de jaren 60. Die spreiding hebben we bewust gemaakt, we hebben geprobeerd om het fris te houden, anders zijn het altijd dezelfde artiesten.” Het oorspronkelijke idee was volgens de organisatie om lokale artiesten in andere samenstellingen te laten spelen dan normaal. “Maar dat was organisatorisch te moeilijk. We gebruiken nu dus de bands als de basis. Maar zij kiezen zelf gastmuzikanten en wisselen zoveel mogelijk in bezetting. Zodoende dienen ze als ‘kapstok’.” Alle gastmuzikanten maken dat er dit jaar ongeveer zeventig verschillende deelnemers op het podium verschijnen. “Die muzikanten hebben daar heel veel lol, ze leren elkaar kennen”, vertelt Verheijen.

Deze editie heeft de organisatie zelf lampen gemaakt. Bij de Muzikantine in Horst hebben ze vintage spullen kunnen lenen om de Mèrthal een huiselijke sfeer te geven. Ze hebben zelf basislampen en doeken gekocht en medeorganisator Leon van Lier is hiermee aan de slag gegaan. Verheijen: “Verder hebben we ook nog bakken waar we hang-tafels van hebben gemaakt.” Ook is er dit jaar een schuine plank die direct naar het podium leidt. “Daar lopen de artiesten naar het podium en zo kunnen we snelheid in het programma houden. De timing is erg belangrijk en alles is al geregisseerd. Als bands krap in tijd zitten krijgen ze meteen een seintje.”

Het evenement is in 2014 voor het eerst georganiseerd. Toen onder de naam Local Heroes. Een jaar later besloot de organisatie de naam te veranderen in Vrienden van Mèrthal Live, naar voorbeeld van het jaarlijkse De Vrienden van Amstel LIVE.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie