Heront­dekkingen

17-5-2018 door: Redactie
Sinds ik voor de HALLO werk heb ik redelijk wat ervaring opgedaan in de journalistiek. Interviewen vind ik niet meer zo spannend en verslagen uittypen gaat ook steeds beter. Deze ervaring komt wel heel erg goed uit met mijn opleiding en dat is eigenlijk ook de hele reden waarom ik voor de HALLO ben gaan werken. Een van de dingen die ik echter niet vaak hoef te doen voor school is columns schrijven. Dit vind ik wel jammer, want dat is wel wat ik het langste doe.

Maar nu was de tijd eindelijk daar: ik moest een column schrijven voor school, twee zelfs. Hier was ik nogal enthousiast over, maar dat enthousiasme bleef niet lang. Ik zal het even kort uitleggen. Deze columns moet ik schrijven voor het vak media-ethiek, wat inhoudt dat ze over problemen moeten gaan in de journalistiek. Bijvoorbeeld bronbescherming of fact-checking. Nou, laat ik je nu even vertellen dat dat alles behalve makkelijk is.

Het moet namelijk actueel zijn en nog niet over geschreven zijn door iemand anders. Met de columns voor de opleiding ben ik ook wel ietsjes langer bezig geweest dan met deze in de HALLO. Inmiddels ben ik nog steeds niet helemaal tevreden met het resultaat, maar ik zal wel moeten. Deze ervaring heeft er wel weer voor gezorgd dat ik columns schrijven voor de HALLO leuker vind. Hier mag ik doen wat ik wil (niet alles natuurlijk). Voor deze columns krijg ik geen cijfer en kan ik al mijn creativiteit in kwijt.
De afgelopen paar maanden zag ik columns schrijven als werk, maar nu weet ik weer hoe leuk ik het ooit vond.
School mag dan niet altijd even leuk zijn, soms zorgt het er wel voor dat je andere dingen weer gaat waarderen.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie