Niets zo ­veranderlijk

24-5-2018 door: Redactie
Welkom in Nederland, waar het in april kan sneeuwen én 25 graden kan zijn. Waar je op Horst-Sevenum onder het genot van een zonnetje de trein in stapt en waar je een stukje verderop in Tilburg met wolken en regen weer uitstapt. Welkom in Nederland, waar niets zo veranderlijk is als het weer.

Op een zonnige dinsdag sta ik voor de spiegel te bedenken wat ik vandaag naar school aantrek. Ik twijfel over een korte broek, maar kies uiteindelijk toch voor een lange en gris een zomers, bloemig hemdje uit mijn kast. Voor de zekerheid gooi ik zowel mijn zonnebril als mijn leren jasje in de auto, maar op het station is het zo zonnig dat ik slechts die eerste meeneem. Eenmaal in Tilburg realiseer ik me dat ik een inschattingsfout heb gemaakt. Als ik de trein uitstap voel ik dat het hier lang niet zo warm is als thuis. Het is bewolkt, het waait een beetje en er vallen zelfs wat druppels regen. Kippenvel besluipt mijn armen. Ik zucht, vervloek mezelf omdat ik het weer in Tilburg weer eens niet gecheckt heb en hoop maar dat het in de collegezaal wat warmer is.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Al te vaak koos ik een trui en bleek het daarna zweten geblazen of droeg ik een rokje zonder panty, waar later bleek dat die panty dus echt geen overbodige luxe was geweest. Ik zou inmiddels beter moeten weten. Niets zo veranderlijk als het weer, zeker niet in Nederland. Dat probeer ik maar weer in mijn geheugen te prenten, nu al wetend dat er een reële kans is dat ik morgen voor niks met lange mouwen op school kom.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie