Limboland

5-10-2017 door: Redactie
Dat de roep om onafhankelijkheid in Catalonië zo groot zou worden, had ik me nog niet kunnen bedenken.

Vorig jaar een keer hoorde ik het wel, dat ze onafhankelijk wilden zijn. Maar zo hoorde ik ook dat Californië niet meer bij de Verenigde Staten wilden horen. En ook de Vlamingen willen al een tijd hun lap grond niet meer met de Walen delen. Maar goed, op de een of andere manier is zondag de roep om onafhankelijkheid geëscaleerd.

Dat heeft me aan het denken gezet. Misschien kunnen wij, Limburgers, ons ook wel onafhankelijk verklaren. Want zijn wij Limburgers niet veel beter dan de rest van Nederland? Waarom moeten wij nog bij een land horen dat ons niet op onze waarde schat? We hebben vlaai, asperges en onze Limburgse gezelligheid. En dat we zo’n grappig dialect hebben, dat verandert niets aan ons IQ. Nou ja, in de meeste gevallen dan. Als we onafhankelijkheid willen bereiken hebben we natuurlijk pressiemiddelen nodig. Dus ik dacht, we zetten de Hollandse regering onder druk door ze sancties op te leggen. We voeren geen asperges meer naar ze uit en ze moeten voortaan afblijven van onze Hertog Jan. Dat de pilsbrouwerij in Dommelen ligt kan opgelost worden. Dat stukje Brabant lijven we ook in. Ook die lekkere aardbeien uit Horst krijgen ze niet meer. Aan sporters hebben we geen gebrek, Max Verstappen, Tom Dumoulin, en ook Dominique Janssen mag er zijn. En muzikanten genoeg met Rowwen Hèze, André Rieu en uh.. Beppie Kraft? Kortom, wij zullen geweldig in staat zijn onze eigen staat te runnen!

… Ik hoor zojuist dat de Spaanse regering met rubberen kogels op stemmers schiet. Misschien dit plan toch even uitstellen, voordat Amsterdamse politie 800 Limburgers overhoopschiet.

Bas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie