Lagere celstraf voor verkrachtingszaak

20-7-2017 door: Redactie
De Duitse vrouw die veroordeeld was voor betrokkenheid bij pogingen tot verkrachting in Tienray, Sevenum en Malden, is in hoger beroep opnieuw veroordeeld. Wel acht het Gerechtshof in Den Bosch bewezen dat ze verminderd toerekeningsvatbaar was en dus diverse behandelingen moet ondergaan.

Net als rechtbank Limburg in 2015 besloot, acht het gerechtshof bewezen dat de Duitse Nicole H. betrokken was bij de poging tot verkrachting in het najaar 2014 in Sevenum en in Malden. Voor betrokkenheid bij een poging tot verkrachting in Tienray werd ze op maandag 17 juli opnieuw vrijgesproken, omdat het gerechtshof niet bewezen acht dat ze aanwezig was op de locatie.

De Duitse H. werd verdacht van medewerking aan drie pogingen tot verkrachting, samen met de 38-jarige Piëtro T. uit Kessel. In december 2014 werden de twee hiervoor opgepakt. De rechtbank Limburg veroordeelde haar in 2015 voor een gevangenisstraf van 4 jaar. Tegen dat vonnis ging zowel het OM als de verdachte in hoger beroep. Het gerechtshof in Den Bosch heeft hier nu 36 maanden van gemaakt met een proeftijd van 3 jaar en met bijzondere voorwaarden.

Volgens onderzoekers van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie lijdt de verdachte aan een verslaving aan verdovende middelen en heeft ze een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank acht haar daarom enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. Hierom, en omdat verdachte spijt betuigd heeft, komt het hof op een gevangenisstraf van 36 maanden. Omdat H. al van 1 december 2014 tot 25 april 2017 in voorlopige hechtenis heeft gezeten, hoeft ze niet terug in detentie. Wel moet ze zich per direct ambulant laten behandelen voor verslavings- en psychische problematiek.

Op 21 november 2014 probeerde H. met haar handlanger in Sevenum een toen 17-jarig meisje uit Maasbree te ontvoeren. Zij werd van haar fiets getrokken en in de kofferbak van een auto meegenomen. Uiteindelijk wist het meisje aan haar ontvoerders te ontsnappen. Het tweetal is ook veroordeeld van een poging tot ­verkrachting van een meisje in Malden, op 19 september 2014. Ook hier kon het slachtoffer ontkomen. Hoewel H. stelde dat ze hier niet bij aanwezig was, acht het gerechtshof uit telefoongegevens bewezen dat zij dat wel was. Ze ging volgens het hof samen met haar medeplichtige op pad met het doel om meisjes uit te zoeken, in de auto te trekken en te verkrachten. Haar medeplichtige werd eerder al verdeeld tot acht jaar gevangenisstraf.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie