OJC Canix mag feestmuts opzetten

11-2-2016 door: Redactie
Normaal, Rowwen Hčze, zomaar twee acts die ooit in OJC Canix hebben gespeeld. Niet alleen muziek fleurt de jongerensoos op, ook de aankleding. Zo is de kelder een keer omgetoverd tot een echte jungle met watervallen. Nu, 40 jaar later, blikken de vrijwilligers nostalgisch terug op de afgelopen jaren.
maskTop
OJC Canix mag feestmuts opzetten
maskBottom

OJC Canix viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. De afgelopen jaren is er heel veel veranderd in de soos. Dennis Hermse, vier jaar voorzitter geweest, ziet wel een beweging die de soos voorgoed heeft veranderd.
“Wij stonden altijd bekend als metalheads. In de eerste 10 jaren draaiden we vooral metal en heavy metal. Er werd dan een cd opgezet en die werd dan ook afgeluisterd. Als iemand dan riep ‘kloteplaat’, dan werd je meteen de mond gesnoerd en moest je maar luisteren. De jongeren gingen ook veel concerten af en metalbands kwamen hier ook optreden. Op een gegeven moment veranderd de smaak van muziek bij de jeugd. Dan moet je je gewoon aanpassen. Die stap hebben wij ook gezet. Alles kan nu bij ons. Iedereen kan gewoon zijn platen aanvragen, dus de stijlen gaan van dj tot rock.”

Het gebouw aan de Broekhuizer-weg, midden in het centrum van Lottum is niet het eerste officiële gebouw van Canix. “Ons gebouw stond eerst op de Veerweg. Helaas is het gebouw afgebrand”, vertelt Dennis. “Niemand weet wat de oorzaak was. We denken dat er iets verkeerd is gegaan met de stroom. Toen is Canix verhuist naar het centrum, maar dat heb ik niet meegemaakt. De brand
en de verhuizing waren in 1989, in 2005 werd ik vrijwilliger. We hadden ongeveer vijfentwintig vrijwilligers.
Nu hebben we er al vijftig, dus het
gaat zeker niet verkeerd.”

Idiot Night, Canix Allstars en Beatz & Bandz zijn de steunpilaren van OJC Canix, vertelt vrijwilliger Rick Peters. “Als die feesten er niet waren geweest, dan zaten we ieder weekend met dezelfde groep een biertje te drinken. Dat zijn toch wel de feesten waarmee je de ’buitendorpse’ hiernaartoe trekt. Elke keer verheugen we ons op die feesten, want dit wordt altijd groots aangepakt. Neem Idiot Night. 

Deze avond heeft altijd een bepaald thema. We hebben een keer ‘jungle’ als thema gehad. Toen liepen er zelfs watervallen door de soos heen.
Dat was allemaal te gek aangekleed. Op het eind van de avond werd alles gesloopt, jammer maar eigenlijk ook wel grappig.” Festival Beatz & Bandz bestaat nog niet zo lang. “Er zijn nu drie edities georganiseerd”, zegt Aniek Brouwers, vrijwilligster bij de Canix. “We zien het elk jaar groeien. We hebben een dag met dj’s en een dag met bands. Die afwisseling werkt echt goed. Het eerste jaar ontvingen we in het hele weekend driehonderd bezoekers en het laatste jaar duizend. We kleden het festivalterrein ook groots aan. Een beetje over the top, maar dat vinden de bezoekers juist leuk.”

Canix Allstars is ook een apart fenomeen. “Er treden dan verschillende bands op die zich voordoen als een bekende band”, zegt Dennis. “Zo zijn er groepen geweest die zich verkleden als de bandleden van Twister Sister. Ze spelen een aantal nummers van de band en zijn helemaal gekleed als de officiële leden. Dit natuurlijk met lange krullenpruiken. Echt geweldig om te zien.” Deze drie grote feesten worden allemaal verwerkt in het 40-jarig jubileumfeest dat het weekend van 26, 27 en 28 februari plaatsvindt. Vrijdag wordt Idot Night gehouden met een aantal dj’s. Zaterdags komen er bands uit de regio bekende bands coveren op het thema van Canix Allstars en zondag is er een speciale reünie voor alle oud-vrijwilligers, maar ook voor andere bezoekers.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie