Zwembad De Berkel

7-9-2017 door: Redactie
In de optiek van de recreatiezwemmers voldoet zwembad De Berkel, eventueel met een kleine aanpassing, nog voldoende voor de komende jaren.

Echter voor de honderden sportzwemmers zeker niet. Als ouder van een wedstrijdzwemster zie ik al jaren de zwakke punten van het zwembad. De toegankelijkheid is zeer zwak. Vroeger lag het zwembad buiten de kern van Horst, maar in de loop der jaren is de kern uitgebreid waardoor het nu in de kern ligt. Waarom moet het nu dan nog steeds in de kern liggen? Vele gebruikers komen uit de kerndorpen of zelfs uit Venlo, Venray, Maasbree, Helden enzovoort.

Wat zijn de zwakke punten van het huidige zwembad? Ten eerste is er onvoldoende parkeergelegenheid, vooral bij wedstrijden. En wanneer er gelijktijdig evenementen in de Mèrthal of het Gasthoês zijn, is het parkeren een drama. Verder voldoet het zwembad niet aan de eisen van de KNZB. Officieel mag er niet eens een tribune opgezet worden aangezien deze te dicht op de zwembadkant ligt, waardoor de scheidsrechters letterlijk in het water lopen wat vaak voor gevaarlijke situaties zorgt. Door warmte en plaatsgebrek blijven opa’s, oma’s en verdere toeschouwers vaker weg maar ook de zwemmers hebben veel last van de warmte en het plaatsgebrek. Ook is er geen wachtruimte waardoor ouders genoodzaakt zijn om naar huis te rijden tijdens de training.

Door geringe investeringen te doen in het huidige zwembad kunnen bovengenoemde punten mijn inziens niet opgelost worden en moet er vanuit alle oogpunten gekeken worden naar de toekomst voor zowel de recreatieve zwemmers als ook voor de sportzwemmers. Vergeet niet dat HZPC een van de grootste zwemverenigingen in Limburg is en daardoor een belangrijke gebruiker die ook gehoord mag worden.

De beste oplossing is volgens mij een nieuw te bouwen zwembad waar iedere gebruiker de ruimte krijgt die men nodig heeft en waar alle inwoners van Horst aan de Maas en omstreken nog vele tientallen jaren gebruik van kunnen maken. Op naar Afslag10!

Petra Seuren,
Winterheide, Grubbenvorst

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie