Ook HZPC wil dat er ruimte is

7-9-2017 door: Redactie
De doelstelling van HZPC is ’zwemmen te bevorderen in de breedste zin van het woord.’ En dit begint bij de ouders die met hun kinderen gaan zwemmen.

Ruim twee jaar geleden lagen er plannen voor een nieuw zwembad op het Floriadeterrein. Als HZPC hebben we ons vanaf dat moment ingezet om een zwembad voor de gemeente Horst aan de Maas te behouden (zie ook onze visie op www.hzpc-horst.nl) Hierbij vinden we dat het een zwembad moet zijn voor iedereen. Als kinderen al jong gaan zwemmen worden ze watervrij, wat een eerste stap is richting het goed leren zwemmen. Op het moment dat ze kunnen zwemmen moeten ze lekker met vriendjes naar het zwembad kunnen gaan.

Maar ook hun ouders en grootouders moeten er terecht kunnen om baantjes te zwemmen. Zwemmen is tenslotte de minst blessuregevoelige vorm van bewegen die je tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Bij klachten aan spieren of gewichten adviseert de arts of fysiotherapeut vaak om te gaan zwemmen.

Wij willen een zwembad waar al deze doelgroepen tegen een betaalbaar tarief terecht kunnen. Landelijk zie je een groei van mensen die individueel gaan sporten in plaats van in clubverband. De landelijke zwembond ziet deze trend ook bij zwemmen. Als individuele gebruiker zou je dagelijks van 07.00 tot 22.00 moeten kunnen zwemmen.

Daarom zetten wij ons al vanaf het begin in voor een zwembad dat door verenigingen, doelgroepen en recreatieve zwemmers gelijktijdig gebruikt kan worden. Door de beperkte capaciteit en indeling kan dit nu niet in De Berkel. Dat dit met een efficiëntere indeling mogelijk is, hebben we samen met het actiecomité en gemeente ervaren tijdens de diverse zwembadbezoeken.

Als HZPC willen we juist een zwembad voor jong en oud waar je van ‘s morgens tot ‘s avonds kunt komen zwemmen. Want wat heb je aan een zwembad waar je als gebruiker aan de gesloten deur
staat.

Namen HZPC
Han Geurts (voorzitter)
Julianastraat, Horst

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie