Een nieuw maar onaantrekkelijk zwembad…Nee toch?

31-8-2017 door: Redactie
Een nieuw sober wedstrijdbad. Geen recreatiebad, geen bubbelbad, geen glijbaan. Tenminste, als het aan wethouder Van Rensch ligt.

Deze mededeling heeft veel mensen wakker geschud en er is veel ophef ontstaan. Logisch! Wie wil een zwembad dat niet meer aantrekkelijk is voor de gewone burger? Dan wordt een bad wel heel erg duur voor twee zwemclubs en een aantal doelgroepen… De wethouder wil in een nieuw zwembad alleen verantwoordelijk worden voor het faciliteren van zwemverenigingen en doelgroepen, dus niet meer voor de recreatieve zwemmers. Ons huidige zwembad De Berkel is ingericht om alle zwemmers te bedienen. Het wordt door de gemeente zelf geëxploiteerd, en dit lukt nu ruim binnen het vast gestelde budget. Marktpartijen hebben uitgesproken dat voor ditzelfde bedrag niet een nieuw zwembad kan worden gebouwd met dezelfde faciliteiten. Zij vinden een zesbaanszwembad met een los (maar kleiner) doelgroepenbad en een aangrenzende sporthal het meest passend voor de gemeente. En dat is precies de combinatie die we nu bij de Berkel hebben! Waarom zouden we kapitaal vernietigen en de Berkel afbreken?
Toch stelt het college voor om de procedure te starten voor een nieuw zwembad in de sportzone, met exploitatie door een markpartij. Vooral gezinnen met kinderen zijn dadelijk de dupe. Al kunnen ze volgens de wethouder straks nog steeds een middagje komen zwemmen, maar welk gezin gaat dit doen in een kaal onaantrekkelijk wedstrijdbad? Vervangende opblaasbare glijbanen en speelgoed – waar de wethouder aan denkt - zijn zeker geen oplossing. Als er twee grotere kinderen op stoeien, durven de kleintjes er al niet meer op… En ook al ligt de Berkel 2 kilometer vanaf Afslag10, samenwerken kan natuurlijk evengoed! Partijen in de gemeenteraad: zorg dat we niet veertig jaar lang met een zwembad zitten dat eigenlijk niemand wil. De prullenbak in!

Ronald Craenmehr,

Pr. Margrietstraat, Horst

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie