Basisschool Meterik definitief naar ­klooster

29-12-2016 door: Redactie
De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft een bedrag van bijna 900.000 euro beschikbaar gesteld voor de verbouwing van het klooster in het dorp zodat het basisschool Onder de Wieken kan gaan huisvesten.

In het klooster is al een gedeelte van de school gevestigd, maar nu is het de bedoeling dat de gehele school in het klooster komt. De huidige school is aan groot onderhoud toe en gaat de komende jaren waarschijnlijk te kampen krijgen met een leerlingenkrimp, waardoor er minder schoolruimte nodig is. Zowel het college als scholengemeenschap Dynamiek hebben al de voorkeur uitgesproken om de school in het klooster te huisvesten, in plaats van groot onderhoud aan het huidige pand of een helemaal nieuw gebouw. Daarnaast zijn pogingen om het grotendeels leegstaande klooster te verkopen niet gelukt.

De gemeenteraad ziet de plannen van wethouder Ger van Rensch wel zitten en stelde tijdens de raadsvergadering van woensdag 21 december het krediet unaniem beschikbaar. Eric Brouwers, CDA: “Wij zijn blij dat op deze manier de school gehuisvest kan worden, maar vooral ook dat het karakteristieke pand van het klooster behouden kan worden.” Wel wil onder andere de PvdA de wethouder meegeven goed te onderzoeken wat er gedaan kan worden met het toekomstig leegstaande pand waar de basisschool nu in gevestigd is.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie