Winter is coming

9-11-2017 door: Redactie
“Heb je nu al je dikke trui aan?”, vraagt mijn collega, waar ik op antwoord: “Ja, dat en twee paar sokken over elkaar.” Als ik nu al zo’n koukleum ben, hoe moet ik dan de winter gaan overleven?

Op 29 oktober werd de klok een uur achteruit gezet. Dat lijkt altijd fijn zo’n uurtje extra. Een uurtje kun je bijvoorbeeld gebruiken om langer te slapen, langer door te feesten of langer aan school te werken. Ik had mijn extra uurtje al aan vijf dingen tegelijkertijd uitbesteed, waardoor ik alsnog vier uur tekort kwam. Ook zorgde het verzetten van de klok ervoor dat het ’s avonds eerder donker werd (wat ook nog alleen maar erger gaat worden). ‘s Morgens fiets ik nu al in het donker naar het werk en ‘s avonds in het donker weer terug naar huis.

Dit vind ik altijd zo’n nare tussenperiode. Het is al donker en koud maar de gezelligheid van de feestdagen zit er nog lang niet in. Alleen de winkels proberen ons al dood te gooien met pepernoten en ander lekkers zodat dat het eind november alweer je neus uitkomt. Nog een andere leuke voorbereiding op de feestdagen is de pietendiscussie, die alweer eerder in het land was dan de goedheiligman zelf. “Sorry mevrouw, maar wilt u even doorgeven aan uw baas dat ik de nieuwe bekertjes met witte pieten erop behoorlijk discriminerend vind.”

Naast al dat gezeur heb je ook nog het gezeur over de dalende temperatuur (waar ik mezelf ook aan schuldig maak). Maar laten we even eerlijk zijn: vier graden overdag, is ook geen pretje.

Mogen jullie de komende tijd niks meer van mij horen, maak jullie dan niet al te druk. Ik lig waarschijnlijk in een diepe winterslaap

Liefs, Anke

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie