Week van de Potroos

17-6-2018
In Lottum vindt op zondag 17 juni opening van de Week van de Potroos plaats in De Rozenhof. Tijdens deze opening wordt de nieuwe roos ‘Rosa Renée van Wegberg’ gepresenteerd. Start van de Potrozenshow is om 11.00 uur.

De roos is vernoemd naar de bekende musical-actrice en zangeres, geboren en getogen in Horst. Het is een eetbare, rose roos die afkomstig is van Pheno Geno Roses. Deze roos is tijdens de Week van de Potroos te koop, waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel ‘Medicijnen door de ogen van je kind’ gaat.

Traiteur Maurice Smits uit Horst zorgt voor deze dag voor diverse rozenstreekgerechten, waarbij diverse Noord-Limburgse streekproducten zoals asperges, blauwe bessen, champignons gecombineerd worden met de smaak van de roos, zoals rozenblaadjes van speciale rozencultivars van rozenveredelaar Pheno Geno. Tijdens de hele Week van de Potroos zijn er voor de bezoekers van De Rozenhof elke dag presentaties rondom de smaak van de roos en bovenstaande streekproducten.

Ook voor kinderen is er tijdens deze week van alles te doen in De Rozenhof. Zo zijn er diverse educatieve workshops rondom de smaak en gezondheid van de roos en de beleving van natuur in de biologische toprozentuin. Ook andere streekproducten zoals de champignon, blauwebes, asperge en aardbei komen aan bod. Op zondag 17 juni vindt er in de biologische rozentuin een insecten-poppenspel plaats, die om 14.00 en 15.00 uur begint. Kijk voor meer informatie op www.derozenhoflottum.nl

Bekijk agenda overzicht van deze week
Bekijk agenda overzicht van volgende week
16-2-2018
24-8-2018
Phoenix on the Beach
25-8-2018
Om alvast te noteren
Geen evenementen
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie