Wandeling pelgrimsoorden

30-6-2018
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert samen met de mgr. Schravenstichting op zaterdag 30 juni een wandeling naar twee pelgrimsoorden: de gedachteniskapel in Broekhuizenvorst en Klein Lourdes in Tienray.

In 2012 is in de kerk van Broekhuizenvorst een gedenkkapel ingericht voor de uit Lottum afkomstige mgr. Frans Schraven, die ruim 80 jaar geleden in China werd vermoord. Onlangs is in Rome het proces tot zaligverklaring ingezet. In de kapel zijn onder andere schilderingen van de priester-kunstenaar Jan Haen te zien.
Om 10.30 uur is het vertrek vanaf de Markt van het Rozendorp Lottum. De groepswandeling gaat via Arcen (overkant van de Maas) terug de Maas over naar de gedenkkapel in Broekhuizenvorst. Na een moment van bezinning gaat de wandeling verder via Swolgen naar het Mariaoord Klein Lourdes in Tienray, waar ook een bezinningsmoment is. Daarna gaat de tocht terug naar Lottum. Verwachte aankomst is 17.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.spvlimburg.nl of www.mgrschraven.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie