Comité: College negeert advies zwembad

19-10-2017 door: Redactie
Comité ’t Zwembad mót Bliêve wil niet meedenken over een programma van eisen voor een nieuw zwembad in Horst. Zij heeft het verzoek hiervoor van het College van B&W afgewezen omdat zij verwacht dat haar advies uiteindelijk terzijde wordt geschoven.

Het comité maakte eerder deel uit van de Denktank die het college vorig jaar adviseerde te kiezen voor een zwembad voor alle doelgroepen. Nader onderzoek in opdracht van de gemeente wees echter uit dat dit financieel niet haalbaar is, tot teleurstelling van onder meer het comité. Zij vindt dat de inbreng en het advies van de Denktank door het college aan de kant is geschoven. In een brief aan het College van B&W stelt het comité dat haar inbreng, en die van de Denktank, genegeerd is. Daarnaast verwijt zij het college dat die het besluit rondom het zwembad er voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nog door wil drukken. “Volgens het college heeft de raad besloten dat het besluit over het nieuwe zwembad genomen moet zijn vóór de verkiezingen” aldus het comité in de brief. “Wij kunnen zo’n besluit, als dat al genomen zou zijn, niet anders uitleggen dan als angst voor de stem van de meerderheid van de bevolking. Waarschijnlijk omdat ook u weet dat de meerderheid van die bevolking voor behoud van het huidige zwembad is. Dat doet bij ons de vraag oproepen, welke belangen dit college, anders dan de belangen van de bevolking, wil dienen, om het plan van het college zoals ze dat 12 september aan de raad heeft voorgelegd er gewoon door te drukken.”

Volgens het comité is het gemeentebestuur goed op de hoogte van de wensen voor een programma van eisen voor een (nieuw) zwembad. Woordvoerder Paul Geurts: “Het comité is nog steeds bereid mee te praten. Maar dan dient die inbreng wél serieus genomen te worden door B&W.” Wethouder Ger van Rensch van gemeente Horst aan de Maas laat desgevraagd weten dat hij zich niet herkent in de kritiek van het comité. “We hebben het advies van de Denktank destijds niet aan de kant geschoven. Het is toentertijd onderzocht en bleek binnen de randvoorwaarden niet haalbaar te zijn. We onderzoeken nu wat wel mogelijk is. We hadden graag gebruik gemaakt van de expertise die Denktank heeft opgebouwd, maar blijkbaar heeft het comité ’t Zwembad mót Bliêve geen vertrouwen in het proces en dat vind ik jammer. Overigens heb ik eerder aan de raad voorgesteld om pas in het eerste kwart van 2018 met een nieuw voorstel te komen. De gemeenteraad heeft toen gevraagd om hier nog deze periode, dus voor de verkiezingen, mee te komen. Ik hoop dit in februari te kunnen doen, maar weet nog niet of dat gaat lukken.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie