Het geheime Pippi-genootschap

27-7-2017 door: Helmie van de Riet
Wat ga ik nu schrijven in deze column in 200 woorden? Als het over ZONDER GUM mag gaan, dan zou ik het hebben over kijken naar de wereld om je heen met plezier en verwondering. Want als je alles niet meer als vanzelfsprekend neemt, zie je meer, vind je weer schatten op straat en ontdek je meer kleuren. Dát is wat ik belangrijk vind in het leven. Ik vind het práchtig als ik de mensen die op de werkplaats komen, hierin zie groeien.

Kleur brengen in je leven hoeft niet alleen met verf en kleurpotloden. Dat kan ook met woorden of muziek bijvoorbeeld. Of door kinderen tijdens de tekenles mee te nemen in een fantasiewereld. Over mijn grote groene sleutel, die alleen past op de geheime villa Kakelbont die in Hegelsom ergens in het geheim wordt gebouwd. En samen zorgen voor gouden dukaten in die grote Pippi-tas, waarmee we vervolgens andere kinderen weer een feestje kunnen gaan bezorgen.

Eén van de leefregels van ‘Het Geheime Pippi-genootschap’ is tenslotte: ‘Maak je fantasieën waar. Droom onbekommerd en leg inventiviteit aan de dag.’ Je leven kleuren, op welke manier dan ook, maakt je blijer, bezorgt je ontspanning of afleiding en troost.

Helmie van de Riet

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie