Zelfvoorzienend huis geopend in Melderslo

28-8-2016 door: Redactie
Op camping D’n Eykelenbosch in Melderslo werd zaterdag 27 augustus het eerste helemaal zelfvoorzienende huis van Nederland tentoongesteld. Het bedrijf Sustainer Homes bouwde de recreatiewoning binnen enkele maanden. De woning vangt zelf haar energie op, zuivert regenwater en maakt het uiteindelijk drinkbaar.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Peter Slijpers en Imke Jacobs-Slijpers zijn de eigenaren van het zelfvoorzienende huis in Melderslo. “We hebben dit plan opgezet omdat we zien dat Nederland behoefte heeft aan dit soort huizen. In de komende jaren zullen er veel boerderijen leeg komen te staan. Wij willen deze grond opkopen en er een zelfvoorzienend huis opzetten. Daarin moet een familie kunnen wonen. Dus opa en oma, vader, moeder en kinderen. Een gezin kan op één hectare grond leven. Het moderne willen we behouden, maar het oude gevoel van familie­wonen willen we terug.”

De duurzame vakantiewoning is gemaakt met duurzame, recyclebare en gerecyclede grondstoffen en hout uit duurzaam beheerde Europese bossen. Materiaal dat het milieu belast met hoge CO2-uitstoot en waterverbruik, vermijdt Sustainer Homes. Door zonne­panelen en een luchtwarmtepomp kan het huis verwarmd worden. Dat ­betekent dat het huis geen aansluiting op gas, water, elektra of riool nodig heeft. “We zijn het meest trots op de duurzaamheidsprestaties van het huis”, vertelt de directeur van Sustainer Homes, Gert van Vugt. “Ruim een derde van de CO2-uitstoot komt van gebouwen. Met deze woning laten we zien dat het nu al mogelijk is om tien keer duurzamer te bouwen.”

Het huis is het eerste project van Sustainer Homes. Gert van Vugt zegt: “We hopen in de toekomst nog vele huizen en andere gebouwen te bouwen op deze manier. Zo is het goed voor de natuur, goed voor het kostenplaatje en op sociaal niveau. We kijken er allemaal naar uit om nog zo veel mogelijk projecten te doen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie