Zanggroep De Balkers stopt

21-9-2017 door: Redactie
Na dertig jaar komt er een eind aan de muzikale carrière van zanggroep De Balkers uit Sevenum. Op zondag 8 oktober gaan de leden nog één keer tapzingen en zondag 5 november eindigen ze definitief met een optreden, vergezeld door de AMC zangers.
maskTop
Zanggroep De Balkers stopt
maskBottom

Door omstandigheden werd verdergaan te moeilijk, waardoor de groep de keuze maakte om te stoppen. “Door medische redenen en omdat het regelen moeilijker werd hebben we besloten om te gaan stoppen”, vertelt zanger Jac Aerts. Het ergste vinden ze het voor de mensen die altijd komen kijken en meezingen. Bij het Tapzingen zingen De Balkers bekende volksliedjes waarbij het publiek mee mag doen. Dit organiseerden ze iedere winterperiode meerdere malen. “Dertig jaar is ook een nette tijd, de houdbaarheidsdatum is nu ongeveer overschreden. De jongste is al 67 en de oudste 77”, vervolgt Balker Wiel Fleurkens. “We zijn nu ook allemaal met pensioen en daarom gaan sommigen van ons weg voor bijvoorbeeld vakantie. Dat maakt het plannen ook moeilijk. We vroegen ons de laatste twee, drie jaar aan het einde van het jaar altijd af of we nog door moesten gaan. En dat deden we eigenlijk steeds voor de mensen die kwamen kijken.”

Om hun carrière passend af te sluiten houden De Balkers op zondag 8 oktober nog een laatste keer Tapzingen in Sevenum. Ook maken ze, als een blijvende herinnering, nog een verzamel-cd van de drie meezingcd’s die ze eerder op hebben genomen. Zondag 5 november sluiten ze hun carrière definitief af met een optreden dat ze samen met de AMC zangers uit Horst geven. “Dat wordt onze allerlaatste keer. Dan zijn alle geïnteresseerden ook welkom voor een soort receptie. Met AMC gaan we daarna nog een hapje eten, tot in de late uurtjes”, lacht Fleurkens.

Het mooiste vonden ze de positieve reacties die ze al die jaren kregen van het publiek. “Daarom dachten we ook steeds: we kunnen het nog wel een jaar.” Maar ook de reizen naar bijvoorbeeld Boedapest, het Gardameer en Wales blijft ze bij. “Ook het festival op het Gaperplein in Sevenum was mooi. We hadden daar veel soorten muziek, de jeugdharmonie, de band Four To One bijvoorbeeld en de band Timbershop”, blikt Fleurkens terug.

Voor de zangers komt er nu veel tijd vrij. Normaal repeteerden ze iedere woensdagavond. Ze dachten dan na over liedjes en de uitvoering. “Nu kunnen we de Champions League kijken”, lacht Aerts. Fleurkens vult aan: “Ik heb ook meteen een voetbalpakket voor tv gekocht.” De mannen zien elkaar echter nog wel terug. Vijf van de zes Balkers zingen nog in het mannenkoor en ze beugelen op zaterdagmiddag. Fleurkens: “En we hebben al een barbecue gepland voor de eerste zaterdag in augustus.” Aerts: “En op 28 december hebben we een Balkersdag. We blijven nog in contact. En misschien doen we nog wel iets met muziek een keer.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie