Zand erover

20-7-2017 door: Redactie
Geďnspireerd door de ouders van een vriendin, wilde ik een weekend gaan roadtrippen. Een ouderwetse roadtrip waar je pas lastminute besluit waar je naar toe gaat en een slaapplaats zoekt als je op bestemming bent. Totaal onvoorbereid het avontuur in duiken, zonder telefoon, navigatie of airconditioning net zoals haar ouders veertig jaar geleden ook deden.

Jos en Nannie stapten toen in de auto en vertrokken met de noorderzon richting Zagreb. Daar aangekomen liep Nannie een winkel binnen om te vragen naar slaapmogelijkheden terwijl Jos de auto ergens parkeerde. Ze vergaten af te spreken waar ze elkaar weer zouden ontmoeten en zo raakten ze elkaar kwijt. Daar stonden ze dan in een vreemde stad, zonder telefoon en zonder elkaar.

Jos checkte in bij een motel. Hij vroeg de eigenaren om papier en een pen en maakte briefjes waarop stond: “Nannie, als je dit leest: ik zit ‘s ochtends tussen 8 en 12 op je te wachten in Velvet.” Deze briefjes verspreidde hij door de hele stad. Veel muntjes in een telefooncel, 3 dagen en 188 briefjes later wisten ze elkaar terug te vinden.

Met dit romantische verhaal in mijn achterhoofd, sprong ik in de auto, klaar om net zo’n avontuur te beleven. Na zo’n 160 kilometer hield de motor ermee op. In de middle of nowhere stond ik stil, zonder telefoon. Na veel muntjes in een telefooncel, 3 uur wachten en 188 minuten van liften lukte het me om thuis te komen. Hoewel ik het me iets anders had voorgesteld, heb ik toch nog een anekdote gekregen zoals die van Jos en Nannie. En mijn telefoon? Die gaat deze zomer gewoon mee op reis.

Yana

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie