Zaerum Kwist ook

7-9-2017 door: Redactie
Na alle positieven geluiden over de H˘rster Kwis is een aantal inwoners van Sevenum begonnen met het organiseren van een eigen dorpsquiz, die plaatsvindt op zaterdag 18 november. In die quiz komen allerlei verschillende soorten vragen aan bod waarbij teams op hun eigen manier naar het antwoord kunnen zoeken.
maskTop
Zaerum Kwist ook
maskBottom

Nicole Keijsers (24) en Lizet Verrijth (29) uit Sevenum zijn twee van de initiatiefnemers. Samen met nog negen andere Sevenummers zijn zij al een tijdje bezig met het voorbereiden van de quiz. Keijsers: “We hebben een jonge organisatie van allemaal mensen uit Sevenum. Die hebben we bij elkaar gekregen door gewoon ons netwerk aan te spreken. Mensen die we zelf kenden of bijvoorbeeld via familie.” Het idee van de quiz ontstond uit de positieve geluiden over de Hôrster Kwis. “In Horst was de quiz een succes, wij denken dat Sevenum ook wel zo’n quiz verdient. We hebben samen met de organisatie van Horst een biertje gedronken en overlegd, zodat we konden leren en ze ons voor beginnersfouten kunnen behoeden.”

Aan de quiz gaan maanden van voorbereiding vooraf. Keijsers: “We gebruiken ons eigen netwerk om vragen te bedenken. We zijn ook naar de heemkundevereniging gegaan. Maar we zorgen wel dat niemand weet wat de vragen zijn. Bij de heemkundevereniging zijn we zelf het archief in gedoken en we letten altijd op of er niet toevallig buren meeluisteren of andere mensen in huis zijn,” lacht Keijsers. Verrijth vult aan: “Alleen de sponsors weten misschien iets. Onze gouden sponsors hebben een eigen vraag in de quiz. Die mogen ze zelf niet kiezen, maar ze kunnen wel een insteek geven. Maar dat is dan nog één vraag van de honderd.”

Opgeven moet in teams, met een ‘captain’ uit Sevenum. Dat doet de organisatie om te zorgen dat alleen teams die een band met het dorp hebben meedoen, al mag verder in dat team iedereen zitten, jong en oud en ook niet-Sevenummers. “Er is ook geen minimum of maximum aan het aantal teamleden. Mensen moeten dat zelf kunnen kiezen, zo sluiten we niet bijvoorbeeld een deel van een grote vriendengroep buiten of een klein team. Maar met een klein team heb je misschien moeite om de vragen op tijd af te hebben en met een groot team is het misschien moeilijk organiseren. Het is dus de sport voor teams zelf om een goede balans te vinden.”

De quiz vindt zaterdag 18 november ’s avonds plaats en begint in café Breurs in Sevenum. Ieder team haalt daar zijn boekje op en gaat vervolgens naar hun zelfgekozen locatie. Dat kan volgens Keijsers overal zijn. “Ze kunnen gewoon naar huis, maar ook naar een vereniging of in een café. Dat mag iedereen zelf kiezen.” Verrijth: “Maar het is natuurlijk wel handig als ze daar internet hebben.” Deelnemers staat vrij om antwoorden op het internet op te zoeken, maar voor sommige vragen moeten ze volgens de organisatie ook de straat op of mensen die ze kennen bellen.

Dat ze de quiz zelf niet kunnen spelen deert Nicole en Lizet niet. “We gaan die avond ook op pad om deelnemers te bezoeken en te kijken of het gezellig is. Na de quiz is een feestavond waar we ook zijn en 16 december zal de uitslag ook tijdens een feestavond bekend gemaakt worden. Daarnaast is het heel leuk om de vragen te bedenken. Als ons iets binnenschiet gooien we het in de groep en gaat iedereen op zoek naar het antwoord. En met al het
organiseren hebben we de quiz eigenlijk al drie keer gemaakt, we enthousiasmeren elkaar en zijn zelfs op een avond uitgaan bezig met vragen bedenken.”

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie