Wolf gesignaleerd in Broekhuizen

8-3-2018 door: Redactie
In Horst aan de Maas zijn de afgelopen dagen diverse waarnemingen gedaan van een wolf. Zo meldde een inwoner van Melderslo dat naar alle waarschijnlijkheid een wolf zaterdag 3 maart zijn pad kruiste in natuurgebied het Schuitwater in Broekhuizen.

“Het beest kwam uit het bos, rende rustig de weg over, klauterde over de afrastering langs de weg en verdween richting het viswater van Lottum”, berichtte de man op Facebook. Zijn relaas maakte veel reacties los van mensen die ook menen een wolf te hebben gezien in Horst aan de Maas. Voor sommigen een bijzonder moment, voor anderen een ontmoeting met een minder goede afloop. Zo laat iemand weten dat in Lottum vier schapen zijn gedood. Sporen en beten maken duidelijk dat dit door een wolf is gedaan, zegt de vrouw.

In januari maakte de Universiteit van Wageningen bekend dat eind december een wolf genaamd Naya en voorzien van een zender voor Duits onderzoek, enkele dagen in Limburg verbleef. Daarbij bezocht het dier onder andere ook Meterik.

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer laat weten de melding van afgelopen weekend serieus te nemen. “De zwerftocht van wolf Naya in januari heeft laten zien dat wolven ook door ons deel van Limburg trekken. Naya was voorzien van een zender. Hierdoor hebben de wetenschappers kunnen zien dat zij in Limburg was en welke route zij precies heeft gelopen. Ze hebben zelfs gemeld dat Naya overdag een tijdje in de Schadijkse Bossen was. Volgens mij heeft niemand Naya hier gezien, terwijl ze toch gewoon rondzwierf. Het spoor in de sneeuw dat ik gezien heb op een foto (van afgelopen weekend, red.) lijkt erg op dat van een wolf, namelijk een rechte lijn.” De woordvoerder denkt echter dat het dier vermoedelijk al weer ver weg is. “Ze kunnen zwerftochten van wel 50 kilometer per dag maken.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie