Wittenhorst presenteert jubileumboek

21-4-2011 door: Redactie
Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan brengt sportvereniging Wittenhorst een jubileumboek uit. De redactie, bestaande uit Jeroen Hesen, Wim Moorman, Piet Nabben, Gé Peeters en Rob van der Sterren heeft gekozen voor een boek geschreven voor en door de leden
maskTop
Wittenhorst presenteert jubileumboek
maskBottom
Ook de vaste supporters Frans en Wilma Speijcken en Ton en Leny Verheijen ontbreken niet in het jubileumboek

Toen het bestuur van korfbal- en voetbalvereniging Wittenhorst het vijftal (dat tevens de archiefcommissie van de club vormt) vroeg om een boek te maken, waren er plannen genoeg. Eerst werd er gedacht aan dezelfde opzet als vijftien jaar geleden, toen de club onder de titel 'Wij blijven trouw die kleuren' een jubileumboek uitbracht. In dat boek werden alle seizoenen vanaf 1936-1937 chronologisch behandeld, waarbij steeds één thema uitgediept werd (denk aan de kampioenschappen, kleurrijke spelers, lagere elftallen, enz.). De redactie vond die basis (slechts vijftien 'nieuwe' seizoenen) echter te mager voor een boek over een 75-jarige jubilaris.

Na lang dubben koos de redactie voor een boek dat zoveel mogelijk door de leden zelf geschreven moest gaan worden. Piet Nabben: "We hadden even onze twijfels of we daarvoor wel genoeg respons zouden krijgen. Zouden de leden die wij benaderden er wel zin in hebben om een artikel te schrijven? En zo ja, hoe zou de kwaliteit van die artikelen zijn? Nou, onze twijfel werd al snel weggenomen. De eerste artikelen die wij kregen, gaven een uitstekend beeld van de club en waren erg leuk en vlot geschreven. En alle leden die wij benaderden om een stuk te schrijven, reageerden enthousiast. Het zegt genoeg dat we bijna niemand aan de deadline hoefden te herinneren. Bijna iedereen had zijn stuk al vóór die datum ingeleverd."

Het kostte de redactie weinig moeite om tot genoeg onderwerpen te komen. Nabben: "Zo'n grote vereniging als Wittenhorst, met ongeveer duizend leden, kent vele verschillende invalshoeken. Om er maar enkele te noemen: de kantine, de supporters, de korfbalafdeling, het meisjesvoetbal, de hoofdtrainer, het komt allemaal aan bod. Ook onze internationals (Oranje onder 17) Dominique Janssen en Myrthe Moorrees en onze beroemdste voetballer, Dirk Marcellis, ontbreken niet. Evenals echte clubmensen als Henk Mooren of Lei van den Bekerom."

De leden die benaderd werden om een artikel te schrijven, moesten zoveel mogelijk een dwarsdoorsnede van de club vormen. Nabben: "Dat betekent dat we ook bijdragen van D-spelertjes en van jonge korfbalmeisjes in het boek hebben staan. Daarnaast kon ieder lid zijn eigen bijdrage leveren. We hebben iedereen een mailtje gestuurd met de oproep om de zin 'Wittenhorst is voor mij...' af te maken. Ook daar hebben we een goede respons op gehad. Het boek geeft naar onze mening een prachtig beeld van Wittenhorst in 2011."

De opzet van het vorige jubileumboek werd niet helemaal losgelaten. Nabben: "Nee, dat klopt. We hebben net als in de vorige uitgave foto's van alle teams en alle commissies erin opgenomen. Daarnaast een cijfermatig overzicht van het eerste elftal. Daarin staan alle eindstanden en wedstrijden vanaf 1936, evenals alle spelers (voor zover na te gaan) die in het eerste elftal gespeeld hebben. Het is niet alleen een prachtig leesboek geworden, maar ook een mooi fotoboek en een naslagwerk. De redactie is blij met het eindresultaat, hopelijk denken de leden en alle andere geïnteresseerden er ook zo over", aldus een enthousiaste Nabben.

Het boek is te bestellen via de website van Wittenhorst: www.rksv-wittenhorst.nl 

 

 

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie