Witte Dame Festival

26-10-2017 door: Redactie
De eerste editie van het Witte Dame Festival in Grubbenvorst vond op zaterdag 22 oktober plaats. Grubbenvorst veranderde tijdens het festival voor één dag in een Middeleeuws dorp. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Tijdens het festival trok er onder andere een historische stoet door de straten van Grubbenvorst. Ook was er een Middeleeuwse markt, waren er acteurs die theaterstukken opvoerden en vond er een rockopera plaats. De kinderen konden zich vermaken op een Middeleeuwse kermis, waar allerhande spellen stonden. Natuurlijk werd er ook aandacht geschonken aan de legende van de Witte Dame, onder andere met de Dans van de witte Wiéve, die vier keer per uur werd opgevoerd.

“Als organisatie kijken we terug op een heel geslaagd evenement”, vertelt Piet Seegers twee dagen na het festival. “Alles is prima verlopen en we zijn enorm goed bezocht. Er zijn alles bij elkaar 5.500 mensen op het festival-terrein geweest.” De reacties van bezoekers waren volgens Seegers dan ook vooral lovend. “Mensen vonden het een schitterend en sfeervol evenement, waar heel veel te doen en te zien was.”

De vele bezoekers en de goede reacties doen de organisatie natuurlijk goed. Toch is er volgens Seegers ook nog ruimte voor verbetering. “Het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoe druk het wordt op een eerste editie. Door de drukte waren de theaterstukken en de rockopera soms wat moeilijk te zien voor de bezoekers. Maar gelukkig hebben ze de sfeer even goed prima meegekregen.” Het festival kende volgens Seegers dan ook vooral hoogtepunten. “Vanaf de optocht ’s middags, waar al honderden mensen naar kwamen kijken, hing er al een bepaalde flow en die hield aan tot ’s avonds laat”, vertelt Seegers.

Hij voegt toe: “Voor het dorp is het een geweldig iets om op terug te kijken, waar heel veel mensen heel veel energie in hebben gestoken. Op die manier is het ook heel goed voor de saamhorigheid in Grubbenvorst.”

Dat er een volgende editie komt, is volgens Seegers al zeker. Wanneer dat gaat worden, is echter nog de vraag. “Het zal in ieder geval niet volgend jaar al zijn”, zegt Seegers. “We willen er een evenement van maken dat om de aantal jaar plaatsvindt. Wat de precieze frequentie gaat worden weten we nog niet, daar gaan we het tijdens de evaluatie binnenkort even over hebben. Maar dat er een tweede editie komt, daar is geen twijfel meer over.”

Foto opsturen Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie