Winkelleegstand onder landelijk gemiddelde

21-9-2017 door: Redactie
In Horst aan de Maas staat 5,8 procent van de totale winkeloppervlakte leeg. Daarmee zit de gemeente ­onder het landelijke cijfer van 9 procent. Dat blijkt uit marktonderzoek van Locatus en Dynamis Vastgoed­consultants.

Ten opzichte van 2016 is het totaal aantal winkels dat leegstaat in de gemeente met 1,4 procent gestegen. In de jaren 2006-2009 was de winkelleegstand het hoogst in Horst aan de Maas, gemiddeld 9 procent. Vergeleken met buurgemeenten Peel en Maas en Venray doet Horst aan de Maas het nog niet zo slecht. In Peel en Maas staat 8,5 procent van de winkels leeg. Venray zit zelfs boven het landelijk gemiddelde: 13 procent van de winkeloppervlakte is niet ingevuld.

“Op dit moment is de leegstand in Horst centrum rond de 2 procent”, zegt centrummanager Anita Rongen. “Dit is ontzettend laag landelijk gezien. We denken dat dit mede komt door de zeer goede samenwerking met de vereniging voor vastgoedeigenaren, gemeente en centrummanagement. Er is zeer regelmatig overleg met alle partijen en de lijntjes zijn allemaal erg kort. Zo kunnen we eventuele ontwikkelingen die plaatsvinden meteen opvangen en kunnen we schakelen indien nodig.”

De winkelleegstand concentreert zich landelijk gezien vooral in krimpgebieden in Friesland en delen van Groningen, aldus de onderzoekers.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie