Wiel Saris krijgt Vergulde Orde van Verdiensten

12-2-2014 door: Redactie
Tijdens de prinsenreceptie van carnavalsvereniging D’n Tuutekop uit Hegelsom heeft Wiel Saris uit handen van prins Peter III de Vergulde Orde van Verdienste ontvangen. De orde wordt uitgereikt aan een persoon die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de Hegelsomse gemeenschap of een vereniging in het bijzonder.
maskTop
Wiel Saris krijgt Vergulde Orde van Verdiensten
maskBottom

Wiels drijfveer is onder andere zijn liefde voor muziek. Bijna 40 jaar lang speelde hij bij fanfare St. Hubertus. Daarnaast haalde hij 14 jaar maandelijks als vaste kracht oud papier op. Nu zingt Wiel nog bij Egelsheim en het uitvaartkoor.

Wiel heeft daarnaast een voorliefde voor natuur. Zo zorgt hij voor de plantsoenen in het centrum van Hegelsom en sportpark Wienes, waar hij ook nog zorgt voor de lijnen op het veld.

Sport is de derde rode draad in Wiels leven. Zo was hij jaren actief lid bij volleybalclub HVC, waar hij onder andere scheidsrechter, trainer, coach en bestuurslid was. Ook voetbalde hij bij vv Hegelsom, waar hij ook in het bestuur heeft gezeten. Ook is hij actief lid van de Hegelsomse dorpsraad.

In 1984 en 1995 was Wiel adjudant voor prinsen Dré I (Dries Jacobs) en Henk I (van Dooren). In 1991 was hij met zijn Hermien als Wullum en Mina het boerenbruidspaar. Tijdens zijn 27-jarig lidmaatschap was Wiel altijd bereid om hand- en spandiensten te verrichten.

Volgens de carnavalsvereniging is Wiel iemand die altijd voor een ander klaar staat. “Waar ze hem ook vragen, hij heeft altijd wel tijd om een handje mee te helpen. Wiel staat altijd klaar voor een ander en draagt zo een belangrijke steen bij aan het welzijn en gemeenschapszin in ons dorp.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie