Wensbussen Kronenberg-Evertsoord overgedragen

20-4-2017 door: Redactie
In Kronenberg en Evertsoord wordt gebruik gemaakt van een Wensbus, om zo de bewoners van de dorpen met weinig mogelijkheden voor openbaar vervoer toch goed vervoer aan te kunnen bieden. Oorspronkelijk was het een pilot van provincie Limburg, maar sinds eind 2016 is Stichting Welzijn Kronenberg Evertsoord hier verantwoordelijk voor. Op dinsdag 18 april werden de wensbussen officieel overgedragen aan de nieuwe partner autoverhuur De Mulder uit Heide.
maskTop
Wensbussen Kronenberg-Evertsoord overgedragen
maskBottom

“Sinds de introductie, destijds door voormalig gedeputeerde Patrick van der Broeck, is duidelijk geworden dat deze voorziening een prima invulling geeft aan de mobiliteitswens van bewoners in deze regio’s”, aldus Stichting Welzijn Kronenberg Evertsoord. Daarom is de Wensbus Kronenberg Evertsoord bij het eindigen van de pilot overgegaan naar een door provincie Limburg en gemeente Horst aan de Maas ondersteunde voorziening. Stichting Welzijn Kronenberg en Evertsoord heeft een aanvraag ingediend om de Wensbus voor de komende vijf jaar te behouden, die door de provincie is goedgekeurd.

De Wensbus is een voorziening die bedoeld is als aanvulling op het openbaar vervoer. De bus rijdt van deur tot deur, omdat de doelgroep vaak niet in staat is om het aansluitpunt van het ov, als dat er al is, te bereiken. De Wensbus wordt door vrijwilligers georganiseerd en gereden. Bij de start van de pilot in februari 2014 was de Wensbus Kronenberg Evertsoord het tweede project in de provincie dat mocht starten. Vanaf dat moment is deze voorziening intensief gebruikt voor het vervoer van kinderen, voor ouderen of anderszins minder mobiele mensen in Kronenberg en Evertsoord en voor andere gebruikers voor van de aansluiting op het openbaar vervoer.

Om de overgang van pilot naar een formele voorziening te accentueren werden de Wensbussen van Kronenberg Evertsoord en Merselo Vredepeel dinsdag 18 april bij de nieuwe partner Autoverhuur de Mulder uit Heide officieel overgedragen. Deze heeft namelijk het beheer en onderhoud van deze twee bussen voor de komende 5 jaren op zich genomen en stelt deze aan de gebruikers ter beschikking.

Voor de inwoners van Kronenberg en Evertsoord blijft alles bij het oude. De enige wijziging op dit moment is dat de Wensbus vanaf nu elke werkdag eer uur eerder, tussen 08.00 en 12.00 uur, gereserveerd kan worden via 06 25 16 84 66.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie