'We willen gewoon iets vets neerzetten'

8-3-2018 door: Redactie
Thei en de Vetkup 5 is een van de nieuwste aanwinsten van het dorp Lottum. Na lang opkijken tegen bands zoals de Stoere Patsers besloten de leden om het heft in eigen handen te nemen. De zeskoppige band zingt in het dialect over allemaal waargebeurde verhalen en schandalen.
maskTop
'We willen gewoon iets vets neerzetten'
maskBottom

De reden achter de band is simpel. Volgens Thei en de Vetkup waren er te weinig bandjes die nog in het dialect zingen. “We hadden het er wel vaker over dat er niet veel bands meer zijn die in het dialect zingen, terwijl daar wel altijd goed op gereageerd werd. Eigenlijk is het daarom heel erg jammer dat dit wegvalt”, vertelt Thei Aerts (20), de bassist van de band. Ook vinden ze dat je in het dialect het beste je verhalen kan vertellen, omdat het toch hun eerste taal is. Dit waren volgens de kerels genoeg redenen om zelf een dialectrockband te beginnen.

De stap om een band te beginnen was niet zo groot voor de jongens. Iedereen van de groep speelt al in andere bandjes. Buiten dat ze elkaar als muzikanten kennen, zijn ze ook heel goed bevriend. Dat maakt dit bandje daarom anders voor de mannen. “Spelen met vrienden is toch wel het leukste om te doen,” zegt zanger Sten Hoeijmakers (20). Dat de band een persoonlijke toets heeft, wordt al helemaal duidelijk in de teksten. “We pakken voor de teksten altijd waargebeurde verhalen. Dit maakt het schrijven van de liedjes ook tien keer zo leuk”, vertelt Bart Thielen (22), gitarist en zanger van de band.

Dan is er nog de bandnaam. Deze is opvallend, maar blijkt ook zeker passend voor de groep. “Een paar leden van onze band zitten in dezelfde vriendengroep. Deze groep wordt door sommige mensen ook wel de Thei en de Vetkup genoemd. Zo is de naam geboren”, geeft lead-gitarist Richard Wilmsen (21) aan. Ook al bestaan ze net, toch hebben de jongens al grote doelen. Een stiekeme droom van ze is om ooit op de Zwarte Cross te staan. “Mainstage, dat is de droom,” zegt drummer Jeroen Verhoeven (21). Jim Snellen (19), gitarist, springt in. “Nee, de megatent is veel ruiger. Dat willen we.” Sten vult aan: “Eigenlijk willen we gewoon iets vets neerzetten, waar mensen met plezier naar kijken en ook echt van genieten.”

Dat mensen hun muziek weten te waarderen blijkt uit de vele boekingen die ze intussen hebben. “We worden best vaak opgebeld door mensen die ons willen boeken, terwijl ze nog niks van ons hebben gehoord. Blijkbaar is ons concept al leuk genoeg om ons te vragen. Dat het zo hard zou gaan, hadden we alleen niet gedacht,” zegt Bart. Het debuutoptreden was in de Canix in Lottum, waar ze zelf vrijwilliger zijn. Hier zijn ze erg blij mee vertelt Thei .“Een beter eerste optreden hadden we ons niet kunnen wensen.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie