'We willen de gasten iets extra’s bieden’

29-10-2015 door: Redactie
Patrick Bierens (46) uit Horst is één van de drie genomineerden voor de Ondernemersprijs Horst aan de Maas. Als mva (manus van alles) is hij te vinden bij anco lifestyle centre Horst. “De ­nominatie voor de Ondernemersprijs zijn de verdiensten van mijn bedrijf en mijn 25 medewerkers, niet van mijzelf.”
maskTop
'We willen de gasten iets extra’s bieden’
maskBottom

Patrick begon zijn carrière in de autobranche. Toen het in 1991 niet zo goed ging met deze branche, ging hij bij het bedrijf van zijn vader werken. Anco werd in 1979 opgericht door Anny en Cor Bierens. “Zij startten hun fitnesscenter in de schuur. In 1981 vestigden zij het bedrijf in de Hoofdstraat in Horst. Sinds 2001 staat anco op de huidige locatie aan de Venrayseweg. Vanaf toen ben ik het bedrijf ook samen gaan runnen met mijn vader. In 2007 is mijn vader met pensioen gegaan en sindsdien ben ik de eigenaar van het bedrijf”, vertelt Patrick.

Doordat Patrick begonnen is in loondienst bij zijn vader, weet hij wat het verschil is tussen het zijn van een werknemer en een ondernemer. “Ondernemer zijn heeft zowel voor- als nadelen. Zo houd ik echt van de vrijheid die ik heb als eigenaar. Ik kan zelf de beslissingen maken en ik bedenk de oplossingen. Zelf ben ik technisch georiënteerd, dus als er iets rondom de technische zaken, zoals elektriciteit of gas, geregeld moet worden, kijk ik er eerst zelf naar voordat ik hulp inschakel.”

“Het valt echter lang niet altijd mee”, vervolgt hij. “Op sommige aspecten heb ik geen grip, zoals veel regels en wetten die door de regering bedacht worden. In het verleden hoefden de waarden van het zwembad bijvoorbeeld maar eens per dag gecontroleerd te worden, nu is dat twee keer. Dat kost tijd en energie. Dat geeft soms een oneerlijkheidsgevoel, omdat er dan kosten gemaakt worden die ik zelf niet in de hand heb. Maar natuurlijk wegen de voordelen op tegen de nadelen, anders zou ik het niet zo lang volhouden.”

Zijn nominatie voor de Ondernemersprijs noemt hij in eerste instantie lastig. “Ik houd er niet van om op de voorgrond te treden. Dat doe ik ook niet in het bedrijf, daar ben ik het cement en mijn medewerkers zijn de bakstenen. De nominatie betekent dat ik veel interviews en gesprekken heb, waarbij ik moet nadenken over dingen die voor anco heel vanzelfsprekend zijn, maar die ons waarschijnlijk wel onderscheiden van andere ondernemingen. Tegenwoordig hebben mensen een ruime keuze aan sportscholen, dus ik wil de gasten iets extra’s bieden. Ze komen namelijk met niets binnen en gaan ook met niets naar huis. Ik wil dat de gasten met een goed gevoel naar huis gaan, dus zij worden bijvoorbeeld tijdens een bezoek minimaal drie keer aangesproken.”

“De lat ligt bij anco erg hoog. We hebben dan ook het LERF-keurmerk (Landelijke ErkenningsRegeling Fitness). Hygiëne en begeleiding zijn de kernwaarden van anco. Omdat er dagelijks veel mensen over de vloer komen, is het van belang dat alles schoon is. Daar hoort naar mijn mening ook het milieu bij, daarom wordt bij ons overal het afval gescheiden. Daarnaast volgt het personeel elk kwartaal een cursus en lopen er zestien bhv’ers rond.”

“Uiteraard vind ik het ook heel leuk dat ik genomineerd ben. Ik zie het echter meer als een nominatie voor anco en de medewerkers. Ik treed op als spreekbuis en vertegenwoordig mijn medewerkers.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie