'Er zijn veel te weinig goedkope appartementen'

25-1-2018 door: Redactie
Dit jaar start de verbouwing van ‘t Gasthoês in Horst. De bibliotheek krijgt daar een plek in. Dat betekent dat de ruimte in De Librije, waar de bieb nu is gevestigd, vrijkomt. Als het aan de inwoners van Horst aan de Maas ligt wordt deze ruimte ingevuld met woningen. Dat blijkt uit onderzoek door TipHorstaandeMaas.nl

Gemeente Horst aan de Maas huurt de ruimte van de eigenaar van De Librije. Stichting BiblioNu huurt op haar beurt een deel daarvan van de gemeente. Wethouder Ger van Rensch liet de gemeenteraad in december weten dat het huurcontract tot 2023 loopt. “We gaan in de tussentijd op zoek naar een andere huurder”, aldus de wethouder. Inwoners van Horst aan de Maas zien het liefst dat deze ruimte ingevuld met woningen, bij voorkeur voor starters of sociale huur. “Er moeten appartementen voor alleenstaanden in komen. Want die zijn er veel te weinig”, zegt deze persoon. Anderen stellen voor er een ontmoetingsruimte in te creëren en dan bestemd voor alle leeftijdsgroepen.
Verder zou de plek geschikt zijn voor kantoorruimte, bijvoorbeeld voor ZZP-ers, en winkels.

Toch zijn er ook mensen die vinden dat de bibliotheek gewoon op haar huidige plek moet blijven. “Centraler kan de bibliotheek niet liggen. En verder zijn we weer gewoon bezig met kapitaalvernietiging”, vindt iemand. “Schijnbaar hebben we toch nog geld zat in Horst. Dit geld had toch beter aan andere zaken besteed kunnen worden. Gemiste kans.” Een ander voegt toe: “Het maakt me eerlijk gezegd extra boos dat de bibliotheek eruit verdwijnt. Een hoop heisa gehad toen het gebouw er kwam te staan met veel leugens van gemeentekant en nu gaat gebeuren wat de buurtbewoners steeds hebben gezegd, de bieb zal er niet altijd in blijven! Dus wat mij betreft gaat het hele gebouw weer tegen de vlakte. Kunnen we weer wat groen creëren in onze omgeving. Want het beloofde groen is er ook nooit meer gekomen.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie