'Anders zie je door de bomen het bos niet meer'

18-1-2018 door: Redactie
Horst aan de Maas bestaat 800 jaar in 2019. In het kader daarvan organiseert Stichting Horst aan de Maas 800 een jaar lang activiteiten in de hele gemeente. Een meerderheid van de inwoners van Horst aan de Maas, 41 procent, is het eens met de stelling ‘Het is beter om één groot feest te houden, dan meerdere kleine feesten om 800 jaar Horst aan de Maas te herdenken.’ 28 procent vindt meerdere feesten prima, 31 procent is neutraal. Dat blijkt uit onderzoek van TipHorstaandeMaas.nl

Er moeten niet té veel dingen worden georganiseerd in de gemeente, wordt er gedacht. Daarom zou één groot feest beter zijn. “Anders zie je door de bomen het bos niet meer en weet niemand nog wat de aanleiding was om iets te vieren”, geeft iemand aan. Een ander zegt ook: “Omdat er al zoveel evenementen zijn in de buurt, vrees ik dat het aantal bezoekers zwaar zal tegenvallen als er meerdere festiviteiten worden gehouden.”

Toch zijn er ook veel mensen die vinden dat meerdere feesten beter zijn. “Als het een groot feest wordt, dan vindt dat toch weer plaats in Horst en laat men de dorpjes links liggen”, wordt er gezegd. Eén van de geluiden is dat bij verschillende doelgroepen ook verschillende feesten passen. “Het is belangrijk om naast allemaal samen, ook alleen aan ouderen of alleen aan jongeren te denken”, zegt iemand. “Er moet voor ieder wat wils bij zitten”, vult een ander aan.

Wat ook wordt genoemd, is een combinatie van beide: zowel een groot feest als wat kleinere feesten en activiteiten. “De verschillende leeftijden vinden iets anders feest,” zegt iemand, “maar daarnaast moet er ook iets worden georganiseerd om juist generaties te verbinden.” Ook een ander ziet de combinatie wel zitten. “Eén gemeentebreed feest en daarnaast voor alle dorpen naar wens een eigen feest.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie