'Dan heb je niet tig verschillende munten'

19-10-2017 door: Redactie
Het Horster Horeca Collectief (HHC) heeft onlangs een nieuwe Horster horecamunt in omloop gebracht. Deze is alleen geldig bij de cafés in Horst. Slechts een kwart van de inwoners vindt dit geen goed idee. Dat blijkt uit onderzoek van TipHorstaandeMaas.nl

Het Horster Horeca Collectief (HHC) bracht tijdens de septemberkermis een nieuwe Horster Horecamunt in de omloop. Dit deed zij dit jaar voor het eerst in samenwerking met carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst. Veel inwoners van Horst aan de Maas, 45 procent, zouden graag zien dat er één munt was voor de gehele gemeente. “Dan heb je niet tig verschillende munten in de beurs en zijn de prijzen overal gelijk”, vindt iemand. Een ander zegt: “Meestal vergeet je je munten weer in te leveren en zo kun je ze op meerdere plaatsen gebruiken.” Anderen zien echter ook nadelen. “De prijzen in de dorpen liggen meestal iets lager en zouden dan waarschijnlijk gelijk komen met het centrum, waar de prijzen altijd overdreven hoog zijn.” Ook vinden sommigen het onzin dat de munt om de zoveel tijd wordt vervangen. “Het is wel slecht dat de munt een uiterste geldigheid heeft. Hij zou zijn waarde moeten behouden. Zodat je desnoods met bijbetaling de munt nog wel in kunt leveren.”

Dan zijn er nog mensen die überhaupt niet de noodzaak van een horecamunt inzien. Al is het maar om in de gaten te kunnen houden hoeveel ze nou echt uitgeven tijdens een avondje uit. “Laat ons toch met de gangbare muntsoort betalen! Zo blijven we steeds met de neus op de feiten gedrukt worden en merken we hoe duur een pilsje feitelijk is...”

Hans Vredenborg, penningmeester van het HHC, laat desgevraagd weten dat er wel eens nagedacht is over één munt voor de gehele gemeente. “Het is niet onrealiseerbaar, maar het is wel een flinke klus om dit goed te regelen, niet alleen financieel, maar ook maatschappelijk gezien.”

Overigens zou het nog beter zijn wanneer de horecamunt niet alleen in de cafés geldig is, vinden sommigen. Zo wordt gesuggereerd om de munt bijvoorbeeld ook toe te laten in kantines van bijvoorbeeld sportverenigingen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie