Wandelpad in Sevenum geopend

30-10-2016 door: Redactie
In Sevenum werd op zondag 30 oktober een nieuw wandelpad geopend, genaamd Rundje nao D’n Oeëze. Het pad is speciaal op maat gemaakt voor ouderen met een beperking. Jan van Rens en Kurt Peeters openden de route.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Ongeveer honderd man verzamelden zich voor de ingang van verzorgingshuis Sevenheym, waaronder enkele bewoners. Vanuit Sevenheym vertrok de groep wandelaars naar het gebied D’n Oeëze, vandaar ook de naam van het nieuwe wandelpad. Onder andere Stichting KnopenLopen en Stichting Groengroep Sevenum namen het initiatief voor het pad.

Er wordt regelmatig gevraagd naar een wandeling die geschikt is voor rolstoelers of buggy’s, vertelt Ron Janssen, secretaris van KnopenLopen. “Vanuit KnopenLopen was er al een mooie wandelroute, maar die was te lastig voor mensen met een beperking. Daarom kwamen wij dus met dit idee. Toen we het voorstelden aan verschillende organisaties in Sevenum en omgeving, kwamen er veel positieve reacties. Een aantal stichtingen en bedrijven heeft ons dan ook goed gefinancierd. Mede door een prijs van het VSBfonds die we vorig jaar in november wonnen, konden we heel veel ideeën realiseren.” Het VSBfonds is een particulier vermogensfonds, die prijzen uitdeelt aan maatschappelijke bestemmingen.

Na een optreden van drumband ’t Slagwerk uit Sevenum, openden Sevenummers Jan van Rens en Kurt Peeters Rundje het nao D’n Oeëze. Jan van Rens is een fervent wandelaar. Hij verblijft momenteel in verzorgingshuis Sevenheym, maar loopt al sinds jonge leeftijd tochten van tientallen kilometers lang. Tegenwoordig wandelt hij nog allerlei dorpen af. Kurt Peeters woont een aantal meter van het wandelpad af.

De stoet van wandelaars trekt door het natuurgebied. Onderweg komt de groep bankjes en tafels tegen die speciaal op maat zijn gemaakt voor mensen met een beperking. Ook de natuur is ingezaaid met verschillende soorten planten. “Het was al een prachtig natuurgebied, maar nu is het nog mooier”, zegt Mia Schouvoets, een van de deelnemers aan de tocht. “Door de zaden die zijn gestrooid, ziet d’n Oeëze er kleurrijk uit.”

De route is nog niet helemaal af. Janssen: “We moeten nog het een en ander doen, maar grotendeels is alles klaar. Denk hierbij aan een bankje dat geplaatst moet worden. Omdat we alles zo goed gefinancierd hebben kunnen krijgen, worden er meerdere bankjes gemaakt. Die worden ergens anders in Sevenum geplaatst. Er komt er bijvoorbeeld een bank te staan in de buurt van attractiepark Toverland.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie