Vrijwilligers essentieel organisatie Bokkenollen

6-10-2016 door: Redactie
De organisatie van het WK Bokkenollen dat op zaterdag 8 en zondag 9 oktober in Griendtsveen plaatsvindt heeft nieuw bloed gekregen. Maar liefst vier nieuwe leden zijn toegetreden tot het bestuur. Het is de negentiende editie van het evenement.
maskTop
Vrijwilligers essentieel organisatie Bokkenollen
maskBottom

Het concept is ook dit jaar hetzelfde. Deelnemers aan het ‘WK’ Bokkenollen leggen met een dienblad bockbier in hun hand zo snel mogelijk een parcours van ongeveer 1 kilometer af. Hun snelheid en de hoeveelheid overgebleven bier vormen vervolgens de score. Het evenement draait volledig op vrijwilligers. Omdat het organiserende bestuur wel wat nieuw bloed kon gebruiken, zijn er dit jaar vier nieuwe bestuursleden aangetreden. Saskia Gielens (27), Niels Daniëls (33), Rick Rongen (23) en Wilfried Holtackers (48) zijn de nieuwe aanwinsten.

Gielens gaat vanaf nu binnen het bestuur over de vrijwilligers. “Het is een bijzonder evenement dat het saamhorigheidsgevoel in het dorp vergroot. Het is mooi om zoiets in een klein dorp als Griendtsveen neer te zetten.” Ze ontfermt zich onder andere over de werving van de helpende krachten. “Ik vraag contactpersonen van verenigingen die op hun beurt over de vrijwilligers gaan of er binnen hun vereniging animo is om mee te helpen bij het Bokkenollen.” Rongen en Daniëls gaan binnen het bestuur over het parcours, dat elk jaar anders is. “Het evenement dreigde te verdwijnen. Ik wil niet dat het verloren gaat”, vertelt Rongen over zijn motief om bestuurslid te worden. Daniëls sluit zich hierbij aan. “Je ziet dat veel verenigingen binnen dit dorp verdwijnen door een tekort aan vrijwilligers. Om het Bokkenollen levend te houden gaan wij nu de kar trekken.”

Het bestuur heeft daarnaast in de persoon van Wilfried Holtackers een nieuwe penningmeester gevonden. Die zoektocht duurde twee jaar. “Van de buitenkant zag ik allemaal dingen waarvan ik dacht: ‘Gaat dat wel goed?’. Toen vond ik dat ik zelf verantwoordelijkheid moest nemen”, aldus Holtackers. “Toen ik eenmaal in mijn rol als penningmeester zat, bleek het allemaal eigenlijk best goed geregeld te zijn. Er hoefde dus niet zo veel anders. Er ligt een strak draaiboek waar we ons aan vast kunnen houden. Dat zie je aan de buitenkant niet.” Holtackers noemt het Bokkenollen een uniek evenement. “De organisatie bestaat uit een mix van jong en oud. Daarnaast heeft ieder zijn eigen specialiteit. Er moet elk jaar in korte tijd (vanwege de beperkte tijd voor het opbouwen van het parcours, red.) veel gebeuren. Dat dit lukt met dit team is stoer.” Zonder de vrijwilligers kan dit evenement niet bestaan, zeggen de kersverse bestuursleden. “Minimaal 25 procent van de bevolking in Griendtsveen draagt op een of andere manier zijn steentje bij. Daar kun je op bouwen”, zegt Gielens.

Zaterdag 8 oktober is het Bokkenollen voor volwassenen. Op zondag is het met het Limonollen de beurt aan de kleintjes.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie