Visser Fliep herinnerd bij visvijver Horst

14-2-2013 door: Redactie
De ouders, vriendin, familie en vrienden van Bjorn van Lipzig uit America hebben op zaterdag 9 februari hun fanatieke karpervisser herdacht bij de visvijver in Kasteelpark ter Horst in Horst. Hier schonken ze ruim 1.750 euro aan de hengelsportverenigingen waar Bjorn actief was.
maskTop
Visser Fliep herinnerd bij visvijver Horst
maskBottom

Een hele groep staat in de kou bijeen. De familieleden en vrienden van Bjorn zijn bij de visvijver bij elkaar gekomen. Bjorn, ook wel Fliep genoemd, overleed acht weken geleden aan leukemie. Vandaag zou hij zijn verjaardag hebben gevierd. Bij zijn uitvaart werd ruim 1.750 euro ingezameld. Voor zijn naasten is het een bijzonder moment. Het bedrag dat bij de uitvaart van Bjorn is opgehaald, wordt nu geschonken aan hengelsportverenigingen ’t Bliekske uit Horst en De Put uit America.

“Hij was overal fanatiek in, maar in vissen het meest”, herinnert zijn vriendin Malou. “Het was een fanatieke en strijdlustige jongen”, vult zijn moeder Anneke aan. Zijn as wordt uitgestrooid en ballonnen worden opgelaten. Daarna wordt er een toast op Bjorn gedaan. “Op Fliep”, roepen zijn vrienden van de keet in America. Er wordt van alles gedaan om Bjorn nooit te vergeten. Zijn vrienden hebben een karper van twintig pond gekocht uit Frankrijk, het land waar Bjorn graag viste. “De speciale karper kan helaas vandaag wegens transportmogelijkheden niet aanwezig zijn, maar deze wordt later nog in de vijver losgelaten”, legt zijn moeder Anneke uit.

Beide hengelsportverenigingen zijn blij met het bedrag dat ze hebben gekregen. Marcel Kleuskens, voorzitter van HSV De Put uit America: “Met dit bedrag kunnen we de komende tientallen jaren vooruit. We wilden al langer lessen voor de jeugd organiseren, maar nu gaan we het doen ter nagedachtenis aan Bjorn.”

Ook bij ’t Bliekske in Horst gaan ze het geld besteden aan verbetering. “We gaan de favoriete visplaats van Bjorn renoveren en een steen of tegel als nagedachtenis plaatsen”, vertellen Math Geurts en Roel van Daal van ’t Bliekske uit Horst. 

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie